Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Header Hux Sport 2021.jpg

Clinics kickboksen West Maas en Waal 2021– 2022

Ook dit jaar bezoekt kickboksen weer de scholen.

Ook in dit schooljaar 2021-2022 gaat Actief Maas en Waal weer in samenwerking met Hux Sport uit Beneden-Leeuwen om aan alle basisscholen in West Maas en Waal kickboksclinics geven. Deze maand wordt er afgetrapt in de groepen 6/7 en 7/8 op de Laak te Wamel met een clinic kickboksen. De komende maanden komen ook de andere basisscholen in de gemeente West Maas en Waal aan de beurt.

Waarom kickboksen op school?
Kickboksen vergroot je lichamelijke conditie, het verbetert je zelfvertrouwen, je fysieke en vooral je mentale weerbaarheid. Andere positieve eigenschappen van kickbokslessen zijn: het bevorderen van zelfdiscipline, het stimuleren van de sociale vaardigheden, het leren om doelen te stellen en het bevorderen van respect naar anderen!

Wat gaan we doen?
De clinic kickboksen op de basisscholen bestaat uit praktische en sportieve technieken, waarbij vooral respect, fun, veiligheid en discipline voorop staan. Doel is te sporten/bewegen in een prettige omgang met elkaar. De zorg voor elkaar staat op de eerste plaats. Met behulp van stootkussens is het een samenspel van verdedigen en aanvallen. Er is dus geen direct fysiek contact.
Hierdoor werken we samen in een prettige sfeer aan een leuke fysieke workout.

Contactpersoon: Gerrit Brands (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma gemeente West Maas en Waal:

 
School Plaats Groep Datum Locatie
De Laak Wamel groep 6/7 & 7/8 Uitgesteld tot nader bericht. Gymzaal Wamel