Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Aikido.png

Verdedigingssport – Druten – Aikido Centrum Nijmegen

Aikido Centrum Nijmegen

Adres van de sportaccommodatie:
Wijkcentrum De Doorkijk, Langstuk 2, 6651 HZ Druten

Wat hebben wij te bieden:

Aikido is ontstaan uit de oude samoerai-traditie afkomstig uit Japan. Het lijkt een beetje op judo, jiu jitsu en karate, maar is toch ook weer nét iets anders. Aikido is een dynamische verdedigingskunst, waarbij het niet gaat om klappen uitdelen of ontvangen. Ook is er geen wedstrijdelement.
Waar gaat het dan wel om? Om precies op het juiste moment te bewegen, de kracht van de tegenstander te gebruiken, en niet te vergeten: om respect voor elkaar!

Benodigdheden:

Je kunt al meedoen met een (lange) sportbroek en een shirtje. Besluit je lid te worden, dan moet je een judopak aanschaffen.

Over:

Indeling progressie:
Door de stapsgewijze opbouw – met gekleurde banden en slips – leert elk kind op zijn/haar eigen niveau. Dit wordt twee keer per jaar “getest” bij de examens, waardoor ieder kind zich competenter gaat voelen. Zowel ouders als kinderen genieten daar zichtbaar van.

Indeling lessen:
De lessen beginnen altijd met een warming-up en oefeningen om goed te kunnen rollen. Daarnaast krijgen ze een houding aangeleerd, waarin ze stevig kunnen blijven staan en zelfvertrouwen uitstralen. Tijdens de les wordt er altijd een basistechniek van aikido behandeld, waarmee ze snel en daadkrachtig kunnen handelen als dat nodig is. Door de vele valoefeningen en technieken leren kinderen te vertrouwen op hun lichaam en op de veerkracht die ze van nature in zich hebben.

Training:
De jeugd van 7 t/m 14 jaar traint op vrijdagavond van 18.30 – 19.45 uur

Jaarlijkse activiteiten:
– Tweemaandelijkse talentontwikkeling; op zoek naar je eigen talent.
– Aikido bootcamp
– Demonstratie
– Les van leraar uit Japan en Frankrijk

Informatie:

Contactpersoon jeugd: René Habraken
Telefoonnummer: 06-44922535
Website: www.aikidocentrumnijmegen.nl
E-mail: rene@aikidocentrumnijmegen.nl