Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Tennis Bolete.jpg

Aangepast sporten uit de startblokken

Dat corona veel impact heeft gehad op de sportdeelname is alom bekend. Voor de G-sportaanbieders was dit om verschillende redenen ook een hele lastige periode, waar ze constructief mee zijn omgegaan. Er is gedacht in kansen en mogelijkheden. Want, sporten mocht niet, of sporters, hun ouders e/o begeleiders waren zelf terughoudend omdat ze nog niet waren gevaccineerd, etc.

Tijdens deze periode hebben de G-sportaanbieders zich op creatieve wijze ingezet om het contact met hun leden in stand te houden. En dat is veelal gelukt: een mooie prestatie!

Hoe is de stand van zaken op dit moment?

  • De judoka’s van judovereniging Tora, de scouts van scouting De Blauwe Vogels, de voetballers van voetbalverenigingen Unitas ’28 en DIO ’30, de boccia spelers van bocciavereniging ASV Vizier, de sporters van ADG sportinstuif en de dansers van dansstudio Almir zijn allen weer opgestart.
  • De sportclubs van ’s Heeren Loo zijn gedeeltelijk weer opgestart, waaronder de dans- en fitnessclub.
  • De Ontspanningsclub en Dansstudio Hupsakee starten na de zomervakantie weer met hun sportactiviteiten. Ondertussen hebben ze de nodige aandacht voor hun leden.

Sjors Sportief & Sjors Creatief

Na  de zomervakantie worden de boekjes van het project Sjors Sportief/Sjors Creatief ook uitgedeeld op zmlk school De Kom, woonvormen voor mensen met een verstandelijke beperking en ’s Heeren Loo. G-sportaanbieders die zich hiervoor hebben aangemeld kunnen kennismakingsactiviteiten plaatsen op de website van Sjors Sportief/Sjors Creatief. Zo hopen we dat dit een stimulans is voor nog meer mensen om gebruik te maken van het prachtige aanbod in Druten en West Maas en Waal.

Meer informatie: Angela Peper (combinatiefunctionaris G-Sport Actief Maas en Waal)