Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Sjors Sportief C 2019.jpg

Actief in de Kerstvakantie 2017

Actief in de Kerstvakantie.

De Kerstvakantie staat weer voor de deur. Alle basisscholen in de gemeenten Druten en West Maas en Waal hebben 2 weken vakantie. Van maandag 25 december t/m vrijdag 5 januari kunnen de kinderen genieten van hun vrije dagen. Natuurlijk is het belangrijk om even bij te komen van de drukke schoolperiode. Maar wat is er nu lekkerder dan uit te rusten na een actieve dag!

Tijd voor actie!
Voor de kinderen die lekker actief willen zijn, is er dan ook voldoende te beleven in de Kerstvakantie. Dit kan in de buurt, maar je kunt er ook iets verder voor op pad. Hieronder zijn de activiteiten op datum te vinden:

zaterdag 23 december:
Sportochtend Het Glazen Huis Maas en Waal!

Van vrijdag t/m zondag staat op het Marktplein in Druten Het Glazen Huis Maas en Waal. Voor het goede doel “Breng ze weer samen” (3FM Serious Request) zijn er verschillende activiteiten gepland.
Op zaterdag 23 december heeft het Glazen Huis Maas en Waal een sportochtend georganiseerd voor het goede doel! Je kunt je met je team inschrijven (3 tot 4 personen) en genieten van een gezellige ochtend. Het inschrijfgeld os 5 euro p.p. En gaat natuurlijk rechtstreeks door de brievenbus. Verschillende spellen waar je zowel individueel als gezamenlijk aan de slag kunt. De nummer 1 krijgt natuurlijk een officiële huldiging bij in het Glazen huis! Wacht niet en vraag je vrienden of schrijf je in met je familie en doe mee met de sportochtend!

Je kunt je inschrijven via info@glazenhuismaasenwaal.nl of via facebook.com/glazenhuismaasenwaal en dan een priveberichtje sturen!

donderdag 28 december:
Het Kerstvolleybaltoernooi in Dreumel!

De afgelopen 2 weken hebben de groepen 3 t/m 8 van basisschool De Oversteek volleybalclinics gehad. De aangeleerde vaardigheden kunnen op donderdag 28 december ingezet worden. Voor de jongste kinderen staat deze dag in het teken van het CMV, waar de oudere aan de slag gaan met Smashbal. Het jaarlijkse Kerstvolleybaltoernooi van Touché vindt plaats in Sporthal D’n Hoender. Het toernooi begint om 10.45 uur en is rond 13.30/14.oo uur afgelopen.
Voor meer info, zie: https://www.actiefmaasenwaal.nl/clinics-volleybal-smashbal-touche-2017

dinsdag 2 t/m vrijdag 5 januari:
De Zwem4Daagse in zwembad De Gelenberg!

Het zwembad De Gelenberg in Druten staat vanaf dinsdag 2 januari 4 avonden in het teken van de Zwem4Daagse. Een mooie gelegenheid om samen met je familie en/of vrienden de Kerstvakantie af te sluiten en het nieuwe jaar sportief te beginnen. Na de gezwommen baantjes, mag je elke dag tot 19.00 uur vrij zwemmen in het instructiebad met glijbaan. Kinderen t/m 10 jaar zwemmen 250 meter (10 banen) en vanaf 11 jaar zwem je 500 meter (20 banen). Een mooie uitdaging voor iedereen!
Voor meer info, zie: https://www.facebook.com/ZwembadDeGelenberg

woensdag 3 januari:
Freerunning instuif Druturnia!

Wil je in de vakantie toch iets actiefs ondernemen en lijkt Freerunnen je iets? Druturnia bied je de mogelijkheid om op woensdag 3 januari kennis te laten maken met deze uitdagende sport. Bij Freerunning wordt gesproken over parkour, streettricks en tricking. ‘Parkour’ is het snel en efficiënt afleggen van een hindernisbaan. ‘Streettricks’ is het maken van allerlei acrobatische sprongen over obstakels. Bij tricking zien we allerlei acrobatische sprongen gelijkvloers. Durf jij de uitdaging aan en ben je 8 jaar of ouder! Dan ben je van 13.00 tot 14.30 uur welkom in Gymzaal De Lier.

Foto’s: