Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Header Sportakkoord WMW.jpg

Actief in de meivakantie 2016

Actief in de meivakantie.

De meivakantie staat weer voor de deur. Alle basisscholen in de gemeenten Druten en West Maas en Waal hebben 2 weken vakantie. Van maandag 25 april t/m vrijdag 6 mei kunnen de kinderen genieten van hun vrije dagen. Natuurlijk is het belangrijk om even bij te komen van de drukke schoolperiode. Maar wat is er nu lekkerder dan uit te rusten na een actieve dag!

Tijd voor actie!
Voor de kinderen die lekker actief willen zijn, is er dan ook voldoende te beleven in de meivakantie. Dit kan in de buurt, maar je kunt er ook een uitje van maken. Hieronder zijn de activiteiten op datum te vinden:

Zaterdag 23 april en woensdag 4 mei:
Binnenzwembad De Gelenberg!

Zaterdag 23 april kunnen kinderen die bijna jarig zijn of het leuk vinden om een feestje te bouwen terecht in het zwembad. Deze avond ligt er speciaal een stormbaan in het water. Kinderen kunnen ook van de glijbaan en van alle materialen gebruik maken. Opgeven is mogelijk met een groepje van minimaal vijf personen. Het bad gaat open om 17.30 tot 20.00 uur. Het binnenzwembad De Gelenberg in Druten is woensdagmiddag 4 mei open voor de kinderen.  Het zwembad is op woensdag geopend van 13.15 – 16.00 uur.
Wil je meer informatie, kijk dan op: http://www.druten.nl/zwembaddegelenberg/kidsactiviteiten_43181/

Zaterdag 30 april en zondag 1 mei:
De 55e Leeuwenmars!

Houd je van wandelen, dan kan je op 30 april en 01 mei deelnemen aan de jaarlijkse Leeuwenmars .
De routes lopen weer over de dijken van de maas en de waal en door de polders waar de fruitbomen weer in bloei zullen staan. Zo komen de wandelaars via de Waalbandijk door de mooie plaatsen die liggen tussen Dreumel en Deest.
En aan de Maaskant langs Appeltern en dan via Horssen en Puiflijk terug naar Boven-Leeuwen.
De afstanden variëren van 5 km tot en met 40 km. Dus iedereen van jong tot oud kan aan deze wandeltocht deelnemen.
Wil je meer informatie, kijk dan op: www.leeuwenmars.nl

Zondag 1 mei t/m zondag 8 mei:
Buitenzwembad De Zeven Morgen!

Het buitenzwembad De Zeven Morgen in Dreumel gaat vanaf zondag 1 mei weer open. Lekker zwemmen, van de glijbaan af en springen op de Airtrampoline. Het kan hier allemaal. Voorwaarde hiervoor is dat de buitentemperatuur 18°c of meer moet zijn. Het zwembad is geopend van 12.00 – 17.00 uur.
Twijfel je of het zwembad open is, kijk dan op: http://www.zwembaddreumel.nl/

Zaterdag 7 mei:
Giro Mountainbike clinic!

Met de komst van de Giro door West Maas en Waal heeft RTV De Leeuwen in samenwerking met Actief Maas en Waal een actieve mountainbike clinic georganiseerd. De clinic vindt om 13.00 uur plaats bij de rotonde van Heemstraweg/Waterstraat/Veesteeg in Beneden-Leeuwen. De locatie ligt strak langs de route van de 2e etappe van de Giro d’Italia. Het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt, maar kijken bij de Giro kan perfect vanaf deze actieve plaats.
Wil je meer informatie, kijk dan op https://www.facebook.com/pages/RTV-de-Leeuwen/386452648041224

Foto’s:

Zaterdag 7 mei:
Papendal Giro Kids day!

Op 7 mei 2016 is Papendal the place to be voor alle fietsliefhebbers! Deze dag vindt namelijk het Papendal Giro Kids day plaats; waarbij verschillende fietsactiviteiten worden samengesmolten tot één groot evenement. Tijdens dit unieke evenement is Papendal, Arnhem het grote kloppende hart van alles wat te maken heeft met wielrennen, mountainbike, BMX en sportief fietsen. Je kunt deelnemen aan verschillende wedstrijden, je techniek verbeteren, kennis maken met bijvoorbeeld BMX door middel van workshops, of genieten van spectaculaire demonstraties, de Bike expo en races.
Wil je meer informatie over deze dag, kijk dan op: http://www.papendal.nl/evenementen/giro-experience-centre/giro-kids-day/