Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Survivalrun 2013.jpg

Actief in de meivakantie 2019

Actief in de meivakantie.

De meivakantie staat weer voor de deur. Alle basisscholen in de gemeenten Druten en West Maas en Waal hebben 2 weken vakantie. Van zaterdag 20 april t/m vrijdag 3 mei kunnen de kinderen genieten van hun vrije dagen. Natuurlijk is het belangrijk om even bij te komen van de drukke schoolperiode. Maar wat is er nu lekkerder dan uit te rusten na een actieve dag!

Tijd voor actie!
Voor de kinderen die lekker actief willen zijn, is er dan ook voldoende te beleven in de meivakantie. Dit kan in de buurt, maar je kunt er ook een uitje van maken. Hieronder zijn de activiteiten op datum te vinden:

Zaterdag 27 april:
Koningsdag!

In verschillende dorpen in de gemeenten West Maas en Waal en Druten staat zaterdag in het teken van Koningsdag. Allerlei activiteiten zijn die dag te ondernemen. Wil jij weten wat er allemaal te doen is, kijk op het dagprogramma van jouw dorp.

Zaterdag 27 en zondag 28 april:
De 58e Leeuwenmars!

Houd je van wandelen, dan kan je op 27 en/of 28 april deelnemen aan de jaarlijkse Leeuwenmars .
De routes lopen weer over de dijken van de Maas en de Waal en door de polders waar de fruitbomen weer in bloei zullen staan. Zo komen de wandelaars via de Waalbandijk door de mooie plaatsen die liggen tussen Dreumel en Deest.
En aan de Maaskant langs Appeltern en dan via Horssen en Puiflijk terug naar Boven-Leeuwen.
De afstanden variëren van 5 km tot en met 40 km. Dus iedereen van jong tot oud kan aan deze wandeltocht deelnemen.
Wil je meer informatie, kijk dan op: www.leeuwenmars.nl.

Sjors Sportief/Creatief

Wanneer je in de vakantie even tot rust wilt komen, is het boekje Sjors Sportief/Creatief een prima optie. Je kunt nog even rustig kijken welke activiteiten jij graag nog wilt doen. In de maanden mei zijn nog voldoende verenigingen die activiteiten aanbieden. Kortom, even opladen in de vakantie om daarna weer actief te kunnen deelnemen aan leuke activiteiten.