Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Appelternloop 2015.jpg

Appelternloop 2016

Jeugdige deelnemers staan te trappelen voor de 28e Appelternloop.

De komende periode staat Appeltern weer in het teken van “Kom naar de Kern”. Hierin neemt de Appelternloop een belangrijke plaats in. Ook dit jaar zijn er voor de jeugd weer speciale onderdelen die om 17.00 uur starten. Voor kinderen van 5 t/m 7 jaar is er de 750 m loop. De 8 t/m 11 jarigen lopen 1 km. Voor kinderen van 12 t/m 15 jaar is er de 3 km jeugdloop. De laatste loop is een mooie uitdaging voor de kinderen die nog even in groep 8 van de basisschool zitten en straks op Pax Christi College, of een andere school voor VO, de Coopertest gaan afleggen. Dit jaar valt de Appelternloop niet in de schoolvakantie en de organisatie hoopt dan ook dat veel jeugdigen de kans nemen om, voor ze op reis gaan, nog even actief te zijn in Maas en Waal.

Op de basisscholen in Appeltern, Altforst, Maasbommel en Horssen gaan de kinderen zich voorbereiden op hun deelname aan de 28e Appelternloop op zaterdag 9 juli. De combinatiefunctionarissen van Actief Maas en Waal verzorgen deze loopclinics. Met leuke en kindvriendelijke oefenvormen die passen bij hun leeftijd ervaren ze hoe leuk de loopsport kan zijn. Niet voor iedereen is het mogelijk om de snelste tijd te lopen. Wél is het voor iedereen mogelijk om plezier en tevredenheid te hebben met je eigen prestatie.
Inschrijven kan alleen op de dag zelf!

Inschrijven kan extra leuk worden wanneer er wordt ingeschreven samen met zoveel mogelijk klasgenoten en als je gaat lopen in het shirt van je eigen school.
Het inschrijven voor de 750 meter, 1 km en 3 km jeugdlopen is gratis.
Mocht je zaterdag 9 juli dus niets te doen hebben en mee willen doen, dan is het nog mogelijk om je vanaf 16.00 uur in te schrijven bij sportzaal v/d Capellenstraat.

Voor de flyer: Klik hier

Contactpersoon: Mari Janssen Steenberg (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma:

School Plaats Groep Datum Locatie
St.Lambertusschool Maasbommel Groep 1 t/m 8 vrijdag 1 juli Locatie:
Gymzaal Maasbommel
De Tweestroom Altforst Groep 3 t/m 8 vrijdag 1 juli Locatie:
Speelplaats
De Octopus Horssen Groep 1 t/m 8 dinsdag 5 juli Locatie:
Sportzaal De Horst

Foto’s:

De Tweestroom:

De Octopus:

De Appelternloop: