Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Appelternloop 2015.jpg

Appelternloop 2017

Jeugd kan weer actief zijn tijdens de 29e Appelternloop!

Nieuwe locatie.
Zaterdag 8 juli staat er opnieuw een loopevenement op de agenda. Tijdens het weekend “Kom naar de Kern” is de Appelternloop een vaste activiteit. Dit jaar zal de start en finish op een nieuwe locatie zijn. De Maasdijk ter hoogte van de R.K. kerk is dit jaar de plaats waar alles gebeurd. De inschrijvingen en het omkleden kan nog steeds bij de gymzaal aan de Van der Capellenstraat.

Speciaal voor de jeugd.
Voor de jeugd zijn er weer speciale onderdelen. Voor kinderen van 5 t/m 7 jaar is er de 750 m loop. De 8 t/m 11 jarigen lopen 1 km. Voor kinderen van 12 t/m 15 jaar is er de 3 km jeugdloop. De laatste loop is een mooie uitdaging voor de kinderen die nog even in groep 8 van de basisschool zitten en straks op Pax Christi College, of een andere school voor VO, de Coopertest gaan afleggen. Dit jaar valt de Appelternloop niet in de schoolvakantie en de organisatie hoopt dan ook dat veel jeugdigen de kans nemen om, voor ze op reis gaan, nog even actief te zijn in Maas en Waal.

Loopclinics.
Op de basisscholen in Appeltern, Altforst, Maasbommel en Horssen gaan de kinderen zich voorbereiden op hun deelname aan de 29e Appelternloop. De combinatiefunctionarissen van Actief Maas en Waal verzorgen deze loopclinics. Met leuke en kindvriendelijke oefenvormen die passen bij hun leeftijd ervaren ze hoe leuk de loopsport kan zijn. Niet voor iedereen is het mogelijk om de snelste tijd te lopen. Wél is het voor iedereen mogelijk om plezier en tevredenheid te hebben met je eigen prestatie.

Inschrijven.
Voorinschrijven voor de jeugdlopen van de Appelternloop is niet mogelijk.
Inschrijven kan op de dag zelf en is GRATIS.
Klik hier voor de flyer. Zie ook www.komnaardekern.nl.

Programma loopclinics:

School Plaats Groep Datum Locatie
GravinvanRechteren Appeltern Groep 1 t/m 8 donderdag 29 juni Locatie:
Gymzaal Appeltern
De Tweestroom Altforst Groep 1 t/m 8 vrijdag 30 juni Locatie:
Dorpshuis De Uithof
De Octopus Horssen Groep 1 t/m 8 dinsdag 4 juli Locatie:
Sportzaal De Horst
St.Lambertusschool Maasbommel Groep 1 t/m 8 donderdag 6 juli Locatie:
Gymzaal Maasbommel

Foto’s: