Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

badminton Druten.jpg

Badminton – Druten – BC Druten

Badmintonclub Druten

Adres van de sportaccommodatie:
Sporthal De Heuvel, Heuvel 40, 6651 DE Druten

Wat hebben wij te bieden:

Badminton is een snelle racketsport die in een sporthal gespeeld wordt. De sport kan op verschillende niveaus beoefend worden. Natuurlijk heb je wel eens op de camping de shuttle overgeslagen, maar als de techniek beter wordt, wordt de sport steeds intensiever en op hoger niveau is het één van de meest explosieve sporten. Badmintonwedstrijden worden individueel en in duo’s gespeeld. Jong en oud is welkom bij BC Druten en de club staat bekend om de gezelligheid, sportiviteit en het respect voor elkaar. Daarnaast beschikt de club over meerdere enthousiaste trainers, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan trainen.

Benodigdheden:

Badminton racket (de club heeft ook rackets om het te proberen), sportschoenen met lichte kleur zolen en sportkleding.

Over:

Competitie:
Het is mogelijk om competitie wedstrijden te spelen. Op dit moment speelt ruim de helft van de leden competitie. De competitie speel je in een team van drie tot zes personen. De wedstrijddagen zijn over het algemeen de zondagen van 10:00 tot 14:00 uur (september tot en met januari). Er wordt deelgenomen aan de regionale competitie, dus de helft van de wedstrijden worden thuis in Druten gespeeld en de andere helft uit in de regio.

Training:
Jeugd van 8 tot 18 jaar: vrijdag 18:45-20:30 uur.

Jaarlijkse activiteiten:
De badmintonclub organiseert elk jaar veel verschillende activiteiten voor de jeugd. Enkele voorbeelden hiervan zijn Halloween, Ouder-Kindtoernooi, clubkampioenschappen en als afsluiting van het seizoen een super gezellig kampweekend.

Informatie:

Contactpersoon jeugd: Lisa van Daalen
Telefoonnummer: 06-21373722
Website:  www.badmintonclubdruten.nl
E-mail: jeugdcommissie@badmintonclubdruten.nl