Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Voetbal 2.0.jpg

BMX Papendal Bike Event 2015

Basisscholen De Oversteek en De Appelhof doen mee met BMX Papendal Bike Event.

Het BMX Papendal Bike Event wordt voor het derde jaar georganiseerd. Ieder jaar is het gelukt om deel te nemen aan dit evenement. Dit jaar zijn we er vanuit Actief Maas en Waal i.s.m De Gelderse Sportfederatie in geslaagd voor 2 scholen uit Maas en Waal een plekje te bemachtigen om deel te kunnen nemen. Dit jaar zijn de groepen 7 van De Appelhof uit Druten en De Oversteek uit Dreumel aan de beurt. Een leerzaam én uitdagend programma is samengesteld om kinderen enthousiast te maken voor vele fietsdisciplines.

Inhoud

Het programma bestaat uit 2 onderdelen: een fietsles op school en een bezoek aan de activiteitendag op Papendal.

Het eerste onderdeel is een speciale fietsles op school: ‘Kanjer op de Fiets’. Het gaat in deze les om fietsbehendigheid en het bevorderen van veilig fietsgedrag. De kinderen werken zo aan hun verkeersveiligheid en kunnen de geleerde vaardigheden direct toepassen in het gewone, dagelijkse fietsverkeer.

Het tweede onderdeel is, als klap op de vuurpijl, de activiteitendag op zaterdag 9 mei. Op deze dag gaan de kinderen voor het speciale Bike Event naar het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem. Op deze dag worden zij ‘s morgens (tijd zal ongeveer 09.00-09.30 zijn) op school met een bus opgehaald en gaan op bezoek bij de BMX supercross op Papendal, met o.a. Laura en Merel Smulders uit Horssen. Behalve het bijwonen van deze wedstrijd gaan de kinderen ook zelf aan de slag met een echte BMX fiets en worden hen de eerste beginselen van het crossen bijgebracht. Om 17.00 uur vertrekt de bus vanuit Papendal weer richting school. Kortom een dag om nooit meer te vergeten!

Op 9 en 10 mei is er één van de vijf wereldbeker-wedstrijden BMX . Dan zullen onder andere onze nationale toppers Laura Smulders en Jelle van Gorkom aan de start verschijnen. Zit je niet op een van deze scholen en wil je in de vakantie een kijkje nemen dan kan dit altijd.

Meer weten over dit internationaal evenement. Klik hier

Contactpersoon De Appelhof: Ton Hom (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).
Contactpersoon De Oversteek: Piet Donkers (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma Fietsles:

School Plaats Groep Datum Locatie
De Appelhof Druten Groep 7a
Groep 7b
vrijdag 10 april Locatie:
Sporthal De Heuvel
De Oversteek Dreumel Groep 7 dinsdag 14 april Locatie:
Schoolplein

Foto’s:

Voor foto’s van de dag bij de internationaal BMX supercross op Papendal, zie de facebookpagina.

Zie ook:

Publicatie De Waalkanter 2015 04 22
Publicatie De MaasenWaler 2015 04 22