Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

badminton Druten.jpg

Clinics Badminton BC Druten 2023

Badmintonclub Druten maakt leerlingen IKC De Kubus enthousiast voor Badminton.

De groepen 5A, 5B, 5C, 6A, 7B en 7C van IKC De Kubus uit Druten gaan binnenkort kennismaken met badminton. Vrijwilligers van Badmintonclub Druten verzorgen tijdens de gymles de clinics in samenwerking met Actief Maas en Waal. De leerlingen zullen kennis gaan maken met de basisbeginselen van badminton.

Badminton is een sport waarmee de kinderen op jonge leeftijd al in contact komen. Iedereen kent wel het bekende potje badminton in de tuin, op straat of de camping. Bij badminton gebruik je bijna alle spieren in je lichaam. Het is dus een goede work-out. Het beoefenen van badminton als sport zorgt ervoor dat je alerter bent en helpt je met het concentreren op het werk waarmee je bezig bent. Het maakt je behendiger en zorgt ervoor dat je uithoudingsvermogen beter wordt (bron: Badmintonline.nl).

De leerlingen van IKC De Kubus gaan nu ook de fijne kneepjes leren. En wie weet dagen zij hierna wel een van hun ouders uit een ‘potje’ te spelen. Met veel actie, bewegen en concentratie in de onderdelen worden de kinderen getraind en komen dan goed voorbereid voor de dag. Dus ouders, opgelet! Ik zou er geen weddenschap op afsluiten.

Contactpersoon: Maud Lelkens (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma:

School Plaats Groep Datum Locatie
IKC de Kubus Druten

Groep 5A,5B & 5C
Groep 6A
Groep 7B & 7C

woensdag 6 december
donderdag 7 december
woensdag 20 december
donderdag 21 december

Sportzaal de Heuvel