Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

tennis Gelenberg.jpg

Clinics badminton BC Druten 2019

Badmintonclub Druten verzorgt badminton clinics.

In de maand februari gaan een aantal groepen 5 t/m 8 van basisschool De Kubus kennismaken met badminton. Voor het eerst na ruim 6 jaar verzorgt Badmintonclub Druten weer deze lessen op een basisschool. Kaderleden van de badmintonvereniging doen dat in samenwerking met Actief Maas en Waal waarin de kinderen kennis maken met de basisbeginselen van badminton.

Badminton is een sport waarmee de kinderen op jonge leeftijd al in contact komen. Iedereen kent wel het bekende potje badminton in de tuin, op straat of de camping. Bij badminton gebruik je bijna alle spieren in je lichaam. Het is dus een goede work-out. Het beoefenen van badminton als sport zorgt ervoor dat je alerter bent en helpt je met het concentreren op het werk waarmee je bezig bent. Het maakt je behendiger en zorgt ervoor dat je uithoudingsvermogen beter wordt.

De kinderen van De Kubus gaan nu ook de fijne kneepjes leren. En wie weet dagen zij hierna wel een van hun ouders uit een ‘potje’ te spelen. Met veel actie, bewegen en concentratie in de onderdelen worden de kinderen getraind en komen dan goed voorbereid voor de dag. Dus ouders, opgelet! Ik zou er geen weddenschap op afsluiten.

Contactpersoon: Mari Janssen Steenberg (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma:

School Plaats Groep Datum Locatie
IKC De Kubus Druten Groep 5L
Groep 5MH
Groep 6C
Groep 7T
Groep 7P
Groep 8P
vrijdag 8 februari
vrijdag 15 februari
Sporthal De Heuvel
IKC De Kubus Druten Groep 6R
Groep 6S
Groep 8R
Groep 8M
dinsdag 7 mei
dinsdag 14 mei
Sporthal De Heuvel