Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

badminton Druten.jpg

Clinics badmintonclub Druten 2019 – 2020

Badmintonclub Druten verzorgt badminton clinics.

De groepen 5 t/m 8 van basisschool ‘t Geerke en IKC de Appelhof gaan binnenkort kennismaken met badminton. Kaderleden van Badmintonclub Druten verzorgen tijdens de gymles de clinics in samenwerking met Actief Maas en Waal. De kinderen zullen kennis gaan maken met de basisbeginselen van badminton.
Badminton is een sport waarmee de kinderen op jonge leeftijd al in contact komen. Iedereen kent wel het bekende potje badminton in de tuin, op straat of de camping. Bij badminton gebruik je bijna alle spieren in je lichaam. Het is dus een goede work-out. Het beoefenen van badminton als sport zorgt ervoor dat je alerter bent en helpt je met het concentreren op het werk waarmee je bezig bent. Het maakt je behendiger en zorgt ervoor dat je uithoudingsvermogen beter wordt. (bron: Badmintonline.nl)
De kinderen van ‘t Geerke gaan nu ook de fijne kneepjes leren. En wie weet dagen zij hierna wel een van hun ouders uit een ‘potje’ te spelen. Met veel actie, bewegen en concentratie in de onderdelen worden de kinderen getraind en komen dan goed voorbereid voor de dag. Dus ouders, opgelet! Ik zou er geen weddenschap op afsluiten.

Contactpersoon: Mari Janssen Steenberg (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma:

School Plaats Groep Datum Locatie
‘t Geerke Puiflijk Groep 5 t/m 8 donderdag 26 september
donderdag 03 oktober
Gymzaal De Lier
IKC De Appelhof Druten Groep 7 t/m 8 vrijdag 6 december
vrijdag 13 december
Gymzaal De Doorkijk