Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Turnen Druturnia 1.jpg

Clinics freerunning Druturnia 2015 – 2016

Eerste jaars PCC juniorcollege Freerunnen tijdens gymles!

Turn- en dansvereniging Druturnia is in januari 2015 van start gegaan met een nieuwe sport. Freerunning zit in het programma van Druturnia. Voor de leeftijd 8 t/m 12 en 12+ is er de mogelijkheid om Freerunning onder de knie te krijgen.

Freerunning!
Freerunning is spannend en een stoere vorm van bewegen die erg populair is bij jongeren. Zowel jongens als meisjes kunnen zich heerlijk uitleven bij deze sport. Freerunning heeft iets van turnen (springen, rollen) en atletiek (duurloop, hordenloop, hindernisloop).

Bij freerunning wordt gesproken over parkour, streettricks en tricking. ‘Parkour’ is het snel en efficiënt afleggen van een hindernisbaan. ‘Streettricks’ is het maken van allerlei acrobatische sprongen over obstakels. Bij tricking zien we allerlei acrobatische sprongen gelijkvloers.

Kennismakingsclinics:
Om het freerunnen bij de doelgroep onder de aandacht te brengen, worden er freerunclinics gegeven. Deze vinden plaats in week 49 en 50. Op maandag en dinsdag staan de gymlessen in het teken van Freerunning. De uitgekozen doelgroep zijn de eerste jaars leerlingen van het PCC Juniorcollege. Vanuit Actief Maas en Waal organiseert het PCC Juniorcollege de clinics. Deze worden verzorgd door Philip Joosten (de freerunningtrainer van Druturnia).

Contactpersoon: Pim van Dinteren (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Twee gratis proeflessen!
Wil jij na deze cliniclessen op school nog méér Freerunning? Of heb je geen clinics op school gehad, maar wil jij toch graag kennis maken met Freerunning? Dat kan!

Op woensdag is er de mogelijkheid om 2 keer gratis lessen Freerunning bij Druturnia te volgen!
Plaats: Gymzaal De Lier in Puiflijk
Tijd: 15.00 – 16.30 uur leeftijd 8 – 12 jaar en 16.30 – 18.00 uur leeftijd 13 – 16 jaar
Aanmelden bij: coordinatordruturnia@gmail.com

Programma:

School Plaats Groep Datum Locatie
PCC juniorcollege Druten Eerste jaars maandag 30 november
maandag 7 december
Locatie:
Gymzaal De Klepperheide
PCC juniorcollege Druten Eerste jaars dinsdag 1 december
dinsdag 8 december
Locatie:
Gymzaal De Klepperheide

Foto’s: