Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Kickboxing Druten.jpeg

Clinics kickboksen Druten 2020 – 2021

Clinics kickboksen Kickboxing Druten

Nadat vorig schooljaar alle basisscholen in de gemeente Druten gebruik hebben gemaakt van een clinic kickboksen, komt er nu een vervolg. Deze maand nog verzorgt Kickboxing Druten voor de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van ‘t Geerke een clinic kickboksen. De komende maanden komen ook andere basisscholen in de gemeente Druten aan de beurt.

Waarom kickboksen op school?

Kickboksen vergroot je lichamelijke conditie, het verbetert je zelfvertrouwen, je fysieke en vooral je mentale weerbaarheid. Andere positieve eigenschappen van kickbokslessen zijn: het bevorderen van zelfdiscipline, het stimuleren van de sociale vaardigheden, het leren om doelen te stellen en het bevorderen van respect naar anderen.

Wat gaan we doen?

De clinic kickboksen op de basisscholen bestaat uit praktische en sportieve technieken, waarbij vooral respect, fun, veiligheid en discipline voorop staan. Doel is te sporten/bewegen in een prettige omgang met elkaar. De zorg voor elkaar staat op de eerste plaats.

Met behulp van stootkussens is het een samenspel van verdedigen en aanvallen. Er is dus geen direct fysiek contact. Hierdoor werken we samen in een prettige sfeer aan een leuke fysieke workout.

Contactpersoon: Mari Janssen Steenberg  (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma:

School Plaats Groep Datum Locatie
‘t Geerke Druten Groep 5 t/m 8 donderdag 26 november Sporthal de Lier