Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Judo Boldershof.jpg

Clinics kickboksen West Maas en Waal 2021

Clinics kickboksen vanuit Hux Sport op 2 basisscholen

Door Covid-19 heeft alles stilgelegen of op een lager pitje gestaan. We zijn blij dat we binnen de geldende maatregelen toch nog kickboksclinics hebben kunnen regelen. OBS De Wijzer bijt het spits af op dinsdag 15 juni met de groepen 5 t/m 8. Als alternatief voor het schoolreisje wordt er voor de kinderen een sportieve dag met workshops georganiseerd.

Waarom kickboksen op school?
Kickboksen vergroot je lichamelijke conditie, het verbetert je zelfvertrouwen, je fysieke en vooral je mentale weerbaarheid. Andere positieve eigenschappen van kickbokslessen zijn: het bevorderen van zelfdiscipline, het stimuleren van de sociale vaardigheden, het leren om doelen te stellen en het bevorderen van respect naar anderen!

Wat gaan we doen?
De clinic kickboksen op de basisscholen bestaat uit praktische en sportieve technieken, waarbij vooral respect, fun, veiligheid en discipline voorop staan. Doel is te sporten/bewegen in een prettige omgang met elkaar. De zorg voor elkaar staat op de eerste plaats. Met behulp van stootkussens is het een samenspel van verdedigen en aanvallen. Er is dus geen direct fysiek contact.
Hierdoor werken we samen in een prettige sfeer aan een leuke fysieke workout.

Contactpersoon: Mari Janssen Steenberg  (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma:

School Plaats Groep Datum Locatie
De Wijzer Beneden-Leeuwen Groep 5 t/m 8 dinsdag 15 juni MFA De Rosmolen
De Laak Wamel Groep 5/6 Groep 6/7
Groep 7/8
dinsdag 29 juni Park Wamel