Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Smashbal.jpg

Clinics tafeltennis Dreumel Alphen 2013 – 2014

Nieuwe “Table Stars” op basisscholen Dreumel en Alphen.

Ruim 275 leerlingen actief met tafeltennis.

Tafeltennis is al een oud spelletje en voor iedereen te leren. Zo ook voor de kinderen van de basisschool de Oversteek en de Mariënhof. Zij maken eind september/ begin oktober kennis met het Table Stars project van de nationale tennisbond ( NTTB). Dit project laat kinderen op afwisselende wijze kennismaken met de tafeltennissport. De uitvoering is in handen van Actief Maas en Waal i.s.m. de Maas en Waalse tafeltennisbond en leden van de lokale tafeltennisvereniging TTV Trumelo uit Dreumel en TTV Tik Hard uit Wamel.

D.m.v. verschillende oefenvormen werken de kinderen aan hun vaardigheden. Het spelen van tafeltennis is niet alleen leuk, maar ook erg goed voor de motoriek (voetenwerk) en speciaal het ontwikkelen van de oog – hand coördinatie van het jonge kind.

Extra.

Na afloop nodigt tafeltennisvereniging Tik Hard alle kinderen uit om enkele keren deel te nemen aan een echte training op de club in Wamel. Verder mogen de kinderen zich bij Tik Hard aanmelden voor het jaarlijkse jeugdtoernooi in de herfstvakantie.

Contactpersoon:  Piet Donkers  (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal)

Programma:

School Plaats Groepen Datum Locatie
De Oversteek Dreumel 3 t/m 8 24 en 26 september Sporthal Trumele
De Mariënhof Alphen 5/6 en 6/7 1 en 8 oktober Gymzaal Alphen

Foto’s:

zie later.