Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Tafeltennis alg.jpg

Clinics tafeltennis Dreumel Alphen 2016 – 2017

Nieuwe “Table Stars” op basisscholen De Mariënhof en De Oversteek .

Ruim 150 leerlingen in actie met tafeltennis.

Tafeltennis is al een oud spelletje en voor iedereen te leren. Zo ook voor de kinderen van de basisschool De Mariënhof en De Oversteek. Zij maken begin in september en oktober kennis met het tafeltennisproject “Table Stars” van de Nederlandse tafeltennisbond (NTTB). Dit project laat kinderen op afwisselende wijze kennismaken met de tafeltennissport. De uitvoering is in handen van Actief Maas en Waal i.s.m. de Maas en Waalse tafeltennisbond en leden van de tafeltennisvereniging TTV Tik Hard uit Wamel.

D.m.v. verschillende oefenvormen werken de kinderen aan hun vaardigheden. Het spelen van tafeltennis is niet alleen leuk, maar ook erg goed voor de motoriek (voetenwerk) en speciaal het ontwikkelen van de oog – hand coördinatie van het jonge kind.

Extra:
Na afloop nodigt tafeltennisvereniging Tik Hard alle kinderen uit om 4 keer deel te nemen aan een echte training op de club in Wamel. Verder mogen de kinderen zich bij Tik Hard aanmelden voor het jaarlijkse jeugdtoernooi in de herfstvakantie (www.tikhard.nl).

Contactpersoon: Piet Donkers (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma:

School Plaats Groep Datum Locatie
De Mariënhof Alphen groep 6/7
groep 8
donderdag 29 september
donderdag 6 oktober
Locatie:
gymzaal Alphen
De Oversteek Dreumel groep 5
groep 6
groep 7
groep 8
dinsdag 11 oktober
dinsdag 18 oktober
Locatie:
MFA D’n Hoender

Foto’s:

De Mariënhof

De Oversteek: