Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

webheader tennis.JPG

Clinics tennis LTC Horssen 2021

Tennisclinics LTC Horssen proberen tennisvirus op De Octopus te verspreiden.

Na een veel te lange periode zonder sportieve clinics op de basisscholen is het in week 22 en 23 eindelijk zover. Dan staan er tennislessen voor basisschool De Octopus gepland. Dit gebeurt i.s.m. LTC Horssen. De school organiseert de lessen vanuit Actief Maas en Waal en worden hierbij gesteund door vrijwilligers van LTC Horssen.

Wat gaan we doen?
Tennis is een bekende balsport die tot de verbeelding van kinderen spreekt. Belangrijk voor het spelplezier is een goede basis in techniek. I.s.m. tennisclub Horssen wordt zowel aan het plezier als de techniek aandacht besteed in deze clinic. Door middel van verschillende stations zullen zij hun tennisskills gaan uitbreiden. De bal plaatsen, opslaan en een rally op gang houden zijn een aantal vaardigheden die aangeleerd worden.

Pilot
De tennisclinic staat in principe gepland vanaf de groepen 5. Om de succeservaring en tennisplezier voor iedereen te garanderen, is gekozen voor deze leeftijdscategorie.
Tijdens deze clinic nodigen wij ook groep 3/4 uit. Het spel wordt gespeeld met een extra grote en lichte paarse bal. In deze clinic gaan we ervaren of deze doelgroep plezier en succeservaringen kunnen beleven met het tennisspel.

Op vrijdag 4 juni starten de groepen 5/6, 7, 3/4 en 8 van basisschool De Octopus met hun tennisclinic. Zij zijn te gast bij LTC Horssen om op echte tennisbanen les te krijgen. Vrijdag 11 juni mogen de leerlingen opnieuw hun tenniskunsten vertonen.

Contactpersoon De Octopus: Pim van Dinteren (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma:

School Plaats Groep Datum Locatie
De Octopus Horssen groep 5/6
groep 7
groep 3/4
groep 8
vrijdag 4 juni
vrijdag 11 juni
Locatie:
Sportpark De Polenkamp
LTC Horssen