Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Blok'69.jpg

Clinics volleybal CMV Blok’69 Afferden 2017

‘t Klòsterhûfke en St.Victorschool in beweging door CMV-clinics.

De komende 2 weken staan de gymlessen van de groepen 3/4 t/m 5/6 in het teken van CMV volleybal. De leerlingen van ‘t Klòsterhûfke  en St.Victorschool maken kennis met de basis van het volleybal. Vanuit Actief Maas en Waal organiseren deze basisscholen de clinic. Deze lessen worden ondersteund door de plaatselijke volleybalvereniging Blok’69. Iedere clinic zijn er meerdere vrijwilligers aanwezig die de leerlingen de fijne kneepjes kunnen aanleren.

CMV

Vorig schooljaar hebben de kinderen al kennis kunnen maken met deze vorm van volleybal. Het is dan ook logisch dat deze lessen een vervolg krijgen. Op deze manier maken de groepen (opnieuw) kennis met het circulatievolleybal. In deze vorm staat het gooien en vangen van de bal centraal. Ook de opslag en het “toetsen” zal tijdens de clinics aan bod komen. Het uiteindelijke doel is het spelen van een heus partijtje volleybal op niveau 1. Dit betekent, dat de kinderen de bal nog mogen vangen, maar al wel na elke gegooide bal doordraaien in de positie.

Passend vervolg:
Na deze 2 lessen is er voor de kinderen die geen genoeg kunnen krijgen van het spelletje, de mogelijkheid om gratis te oefenen. Na de tweede les krijgen de kinderen een briefje mee. Hierop staat de informatie over de extra oefenlessen. De eerste keer zal plaatsvinden op woensdag 10 mei.

Contactpersoon: Pim van Dinteren (Combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma:

School Plaats Groep Datum Locatie
‘t Klòsterhûfke Deest Groep 4/5
Groep 5/6
donderdag 13 april
donderdag 20 april
Locatie:
Sportzaal De Meent
St.Victorschool Afferden Groep 3/4
Groep 4/5
vrijdag 14 april
woensdag 19 april
Locatie:
Sportzaal De Meent

Foto’s:

Foto’s bij deze activiteit volgen nog!