Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Volleybal cmv.jpg

Clinics volleybal CMV Boemerang Komeet Druten 2015

Groepen 4 en 5 in Druten en Puiflijk maken kennis met Cool Moves Volleybal!

Maandag 13 april gaan de eerste scholen aan de slag met Cool Moves Volleybal (CMV). Op deze dag zullen leerlingen van De Appelhof, De Kleurencirkel en ‘t Geerke starten met de eerste volleybalclinic. Dinsdag 14 april is het de beurt aan de groepen 4 en 5 van IKC De Kubus. maandag 20 en dinsdag 21 april is er voor alle scholen de tweede clinic.
De clinics worden door de scholen georganiseerd vanuit Actief Maas en Waal  in samenwerking met volleybalvereniging Boemerang Komeet uit Druten.
Na een succesvol Smashbalproject voor de groepen 6 t/m 8, is het nu de beurt aan de groepen 4 en 5 . Ruim 300 leerlingen van 4 scholen maken kennis met het circulatievolleybal. In deze vorm staat het gooien en vangen van de bal centraal. Ook de opslag en het “toetsen” zal tijdens de clinics aan bod komen. Het uiteindelijke doel is het spelen van een heus partijtje volleybal op niveau 1. Dit betekent, dat de kinderen de bal nog mogen vangen, maar al wel na elke gegooide bal doordraaien in de positie.

Passend vervolg:
Na deze 2 lessen is er voor de kinderen die geen genoeg kunnen krijgen van het spelletje, de mogelijkheid om 2 keer gratis te oefenen. Na de eerste les krijgen de kinderen een briefje mee. Hierop staat de informatie over de extra oefenlessen. Deze zullen plaatsvinden op een nader te bepalen datum.

Contactpersoon: Pim van Dinteren (Combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma:

 

School Plaats Groep Datum Locatie
De Appelhof Druten Groep 4
Groep 4/5
Groep 5
maandag 13 april
maandag 20 april
Locatie:
Gymzaal De Koekoek
De Kleurencirkel Druten Groep 4/5 maandag 13 april
maandag 20 april
Locatie:
Gymzaal De Koekoek
‘t Geerke Puiflijk Groep 4
Groep 5
maandag 13 april
maandag 20 april
Locatie:
Gymzaal De Lier
IKC De Kubus Druten Groepen 4
Groepen 5
dinsdag 14 april
dinsdag 21 april
Locatie:
Sporthal De Heuvel

Foto’s:

Foto’s bij deze activiteit volgen nog!