Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Volleybal cmv.jpg

Clinics volleybal CMV Boemerang Komeet Druten 2017

Na Smashbal wordt nu het CMV-virus verspreid!

In week 10 en 11 staan de gymlessen van de groepen 3/4 t/m 6 in het teken van CMV volleybal. De leerlingen van IKC De Appelhof, ‘t Geerke en IKC De Kubus maken kennis met de basis van het volleybal. Vanuit Actief Maas en Waal organiseren deze basisscholen voor bijna 300 leerlingen deze clinic. Deze lessen worden ondersteund door de plaatselijke volleybalvereniging Boemerang Komeet. Iedere clinic zijn er meerdere kaderleden aanwezig die de leerlingen de fijne kneepjes kunnen aanleren.

CMV

Na een succesvol Smashbalproject voor de groepen 6 t/m 8, is het nu de beurt aan de groepen 3/4, 5 en 6. Deze groepen maken kennis met het circulatievolleybal. In deze vorm staat het gooien en vangen van de bal centraal. Ook de opslag en het “toetsen” zal tijdens de clinics aan bod komen. Het uiteindelijke doel is het spelen van een heus partijtje volleybal op niveau 1. Dit betekent, dat de kinderen de bal nog mogen vangen, maar al wel na elke gegooide bal doordraaien in de positie.

Passend vervolg:
Na deze 2 lessen is er voor de kinderen die geen genoeg kunnen krijgen van het spelletje, de mogelijkheid om 2 keer gratis te oefenen. Na de tweede les krijgen de kinderen een briefje mee. Hierop staat de informatie over de extra oefenlessen. Deze zullen plaatsvinden tijdens de trainingsmomenten van Boemerang Komeet.

Contactpersoon: Pim van Dinteren (Combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma:

School Plaats Groep Datum Locatie
IKC De Appelhof Druten Groep 5A
Groep 4A
Groep 4B
Groep 5B
dinsdag 7 maart
dinsdag 14 maart
Locatie:
Gymzaal De Koekoek
IKC De Kubus Druten Groep 3/4
Groep 3/4
dinsdag 7 maart
dinsdag 14 maart
Locatie:
Sporthal De Heuvel
‘t Geerke Puiflijk Groep 3/4
Groep 3/4
donderdag 9 maart
donderdag 16 maart
Locatie:
gymzaal De Lier

Foto’s:

IKC De Appelhof

IKC De Kubus

‘t Geerke

Publicaties:

Nieuwssite Druteninfo.nl 2017 03 14
Nieuwssite De Waalkanter.nl 2017 03 15