Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Volleybal cmv.jpg

Clinics volleybal CMV Boemerang Komeet Druten 2018

Volleybalkriebels voor basisscholen in Druten!

In week 15 en 16 staan meerdere de gymlessen in het teken van CMV volleybal. De leerlingen van IKC De Appelhof, ‘t Geerke en IKC De Kubus maken kennis met de basis van het volleybal. Vanuit Actief Maas en Waal organiseren deze basisscholen voor ruim 300 leerlingen deze clinic. Deze lessen worden ondersteund door de plaatselijke volleybalvereniging Boemerang Komeet. Iedere clinic zijn er meerdere kaderleden aanwezig die de leerlingen de fijne kneepjes kunnen aanleren.

CMV

Na een succesvol volleybalproject in West Maas en Waal, is het nu de beurt aan de basisscholen in Druten. De groepen 4, 5 en 6 maken kennis met het circulatievolleybal. In deze vorm staat het gooien en vangen van de bal centraal. Ook de opslag en het “toetsen” zal tijdens de clinics aan bod komen. Het uiteindelijke doel is het spelen van een heus partijtje volleybal op niveau 1. Dit betekent, dat de kinderen de bal nog mogen vangen, maar al wel na elke gegooide bal doordraaien in de positie.

Passend vervolg:
Na deze 2 lessen is er voor de kinderen die geen genoeg kunnen krijgen van het spelletje, de mogelijkheid om 2 keer gratis te oefenen. Na de tweede les krijgen de kinderen een briefje mee. Hierop staat de informatie over de extra oefenlessen. Deze zullen plaatsvinden tijdens de trainingsmomenten van Boemerang Komeet.

Contactpersoon: Pim van Dinteren (Combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma:

School Plaats Groep Datum Locatie
IKC De Appelhof Druten groep 4/5
groep 4
groep 5
woensdag 11 april
woensdag 18 april
Locatie:
Sportzaal De Doorkijk
‘t Geerke Puiflijk groep 5
groep 4
groep 6
groep 7
groep 3
groep 8
donderdag 12 april
donderdag 19 april
Locatie:
Gymzaal De Lier
IKC De Kubus Druten groep 5MD
groep 5MH
groep 5C
vrijdag 13 april
vrijdag 20 april
Locatie:
Sporthal De Heuvel

In de media:

Publicatie nieuwssite De MaasenWaler 2018 04 23
Publicatie nieuwssite Druteninfo.nl 2018 04 21

Foto’s:

‘t Geerke: