Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Gsport judo.jpg

Clinics volleybal CMV Boemerang Komeet Druten 2020

Volleybalkriebels voor basisscholen in Druten!

In week 2 en 3 staan meerdere gymlessen in het teken van CMV volleybal. De leerlingen van IKC De Appelhof, ‘t Geerke, de Dijk en IKC De Kubus maken kennis met de basis van het volleybal. Vanuit Actief Maas en Waal organiseren wij deze clinic voor ruim 300 leerlingen van de verschillende basisscholen. Deze lessen worden ondersteund door de plaatselijke volleybalvereniging Boemerang Komeet. Iedere clinic zijn er meerdere kaderleden aanwezig die de leerlingen de fijne kneepjes kunnen aanleren.

CMV

Na een succesvol volleybalproject in West Maas en Waal, is het nu de beurt aan de basisscholen in Druten. De groepen 3 t/m 8 maken kennis met het circulatievolleybal. In deze vorm staat het gooien en vangen van de bal centraal. Ook de opslag en het “toetsen” zal tijdens de clinics aan bod komen. Het uiteindelijke doel is het spelen van een heus partijtje volleybal op niveau 1. Dit betekent, dat de kinderen de bal nog mogen vangen, maar al wel na elke gegooide bal doordraaien in de positie.

Passend vervolg:
Na deze lessen is er voor de kinderen die geen genoeg kunnen krijgen van het spelletje, de mogelijkheid om een proefles te volgen. Aan het einde van de les krijgen de kinderen een briefje mee. Hierop staat de informatie over de extra proeflessen. Deze zullen plaatsvinden tijdens de trainingsmomenten van Boemerang Komeet.

Contactpersoon: Maikel Wetters (Combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma:

School Plaats Groep Datum Locatie
IKC De Appelhof Druten groepen 3/4
en 
groepen 5/6
Dinsdag 21 januari 
Donderdag 23 januari
Locatie:
Sportzaal De Doorkijk
‘t Geerke Puiflijk groep 3
groep 4
groep 5
groep 6
Woensdag 29 januari Locatie:
Gymzaal De Lier
IKC De Kubus Druten

groep 7T
groep 5MH
groep 5C
Groep 5L
Groep 6C
Groep 7/8P

vrijdag 17 januari

Locatie:
Sporthal De Heuvel
SBO de Dijk Druten groep blauw
en 
groep oranje
Donderdag 16 januari 

Locatie:
Sportzaal De Heuvel