Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Senioren en jeugd.jpg

Clinics volleybal CMV Isala Beneden-Leeuwen 2011

Schooljeugd Beneden Leeuwen in de ban van volleybal!

Komende weken maken de leerlingen van de basisscholen De Wijzer en De Leeuwenkuil kennis met volleybal. Volleybalvereniging Isala uit Beneden Leeuwen zal aan 175  kinderen van de groepen 4, 5 en 6 twee achtereen volgende weken een volleybal-clinic aanbieden. Zij worden hierbij ondersteund door een deskundige trainster van de NEVOBO. Na deze 2 weken is er een afsluitend toernooi op zaterdag 1 oktober in sporthal De Rosmolen. Hierbij kunnen de leerlingen het nieuw geleerde volleybal-spelletje in de praktijk brengen en hun spelvreugde verder verhogen.

Steeds meer verenigingen vinden de samenwerking met Actief Maas en Waal om ook hun steentje bij te dragen aan een mooie en belangrijke ambitie: Meer en beter bewegen, spelen en sporten voor de jeugd in Maas en Waal, als belangrijk onderdeel van een evenwichtige ontwikkeling. Een initiatief van Actief Maas en Waal met een doelstelling die dus ook van harte wordt onderschreven door Isala.

Programma:

Datum: Maandag 19 en 26 sept. 2011
Plaats: Sporthal De Rosmolen
Tijd: 08.30 – 11.45 en 13.00 – 15.15 uur

Zaterdag  1 oktober
14.00 – 16.00 uur  afsluitend toernooi. in Sporthal De Rosmolen.  Ouders, opa’s, oma’s en leerkrachten zijn op deze dag van harte welkom om aan te moedigen.

Contactpersoon: Toon Verkerk

Verslag

Volleyballen: super leuk! Na de 2 clinicdagen onder  schooltijd  hebben ca. 25 enthousiaste kinderen zaterdags meegedaan aan het toernooi. Ondanks het zeer mooie weer buiten kwamen veel kinderen meedoen om dat wat ze geleerd hebben in de gymlessen op de maandagen tijdens het toernooi in praktijk gebracht.
Ballen vangen en sommige kinderen konden zelfs de bal al toetsen en vangen. Veel ouders op de tribune en vooral lekker bewegen en met sport bezig zijn want daar gaat het om.

Na afloop waren alle kinderen winnaars zo goed hebben ze gevolleybald en gingen ze met een echt volleybaldiploma naar huis.  Een gróót aantal kinderen heeft zich zelfs opgegeven bij Isala om met de 3 aangeboden gratis trainingen op de maandagmiddag weer mee te doen.

Zie ook:

Foto’s:

Meer foto’s: klik hier