Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Volleybal algemeen.jpg

Clinics volleybal Smashbal & CMV Siok Boven-Leeuwen 2015

Smashbal en CMV voor leerlingen van de Mariaschool!

Op maandag 23 februari en dinsdag 3 maart maken de groepen 4 t/m 8 kennis met verschillende vormen van volleybal. Vanuit Actief Maas en Waal in samenwerking met volleybalvereniging Siok worden deze lessen georganiseerd.
Speciaal voor de leerlingen uit de groepen 7 en 8 is er nu Smashbal! Dit is een nieuwe, spectaculaire spelvorm van de volleybalsport. De groepen 4 t/m 6 gaan aan de slag met CMV volleybal. Zo bereiden ze zich voor op het CMV- toernooi op zaterdagmiddag 21 maart in Dreumel. Hier mogen de kinderen gratis aan deelnemen.

Smashbal!
De groepen 7 en 8 gaan voor het eerst kennismaken met Smashbal!. Dit is een nieuw spel waarin de smash centraal staat. Smashbal! is een volleybalspel waarbij je kunt scoren door de bal hard op de grond te slaan. De bedoeling is om zo hard te slaan dat het andere team de bal niet meer kan vangen. Maar let op: De bal mag een keer op de grond stuiteren, voordat die gevangen wordt! Bij SmashBal mag je smashen, bovenhands serveren, duiken, rollen en nog veel meer.
Het is een zeer uitdagend spel voor de bovenbouw en zal worden aangeboden door Kim Wolswijk, bondstrainster van de Nederlandse volleybalbond. Verder zullen de kinderen worden begeleid door trainers van Touché en de combinatiefunctionaris Piet Donkers.

Cool Moves Volleybal (CMV)
Tijdens de lessen CMV gaat het om het gooien en vangen van de bal. Door de bal bij de tegenstander op de grond te gooien, probeer je alle vier de spelers weg te spelen. In de eerste les staan de vaardigheden (gooien, mikken en vangen) voorop, zodat in de tweede les het spel gespeeld kan worden.

Toernooi:
Op zaterdag 21 maart vindt er een afsluitend CMV toernooi plaats, waaraan ook de scholen uit Dreumel, Wamel, Alphen, Maasbommel, Heerewaarden en Beneden – Leeuwen zullen deelnemen. Het toernooi vindt plaats in D’n Hoender te Dreumel. Aanvang 13.30 uur. De schoolteams gaan dan strijden om een wisselbeker, beschikbaar gesteld door Actief Maas en Waal.

Contactpersoon Smashbal!: Gerrit Brands (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma:

Smashbal! en CMV:

School

Plaats Groep Datum Locatie
De Mariaschool Boven-Leeuwen Groep 8 maandag 23 februari
dinsdag 3 maart
Locatie:
Gymzaal D’n Dulper
De Mariaschool Boven-Leeuwen Groep 4 en Groep 5 maandag 23 februari
dinsdag 3 maart
Locatie:
Gymzaal D’n Dulper
De Mariaschool Boven-Leeuwen Groep 6 maandag 23 februari
dinsdag 3 maart
Locatie:
Gymzaal D’n Dulper
De Mariaschool Boven-Leeuwen Groep 7 maandag 23 februari
dinsdag 3 maart
Locatie:
Gymzaal D’n Dulper

Foto’s:

Zie ook:

Publicatie De MaasenWaler 2015 03 25
Publicatie De Gelderlander 2015 03 21
Publicatie nieuwssite BlikopBeneden-Leeuwen.nl
Nieuwssite Extrafm.nl