Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Smashbal.jpg

Clinics volleybal Smashbal Isala Beneden-Leeuwen 2015

Isala laat leerlingen kennismaken met het actieve Smashbal!

Maandag 15 en 22 juni gaan de leerlingen van de Leeuwenkuil en De Wijzer aan de slag met het spel Smashbal. Vanuit Actief Maas en Waal in samenwerking met volleybalvereniging Isala en met extra hulp vanuit de Nederlandse volleybalbond (NeVoBo) worden deze lessen aangeboden. Op deze dagen krijgen de groepen 7 en 8 de eerste clinics Smashbal!. In 2 lessen kan iedereen de beginselen van Smashbal onder de knie krijgen.

Het leukste aan volleybal is ….

Wanneer je kinderen vraagt wat het leukste van volleybal is, dan zullen ze meestal zeggen: het slaan tegen de bal. Dit wordt bij volleybal “de Smash” genoemd en is volgens de leerlingen de meest gave beweging binnen het volleybal. Hieruit is vanuit de NeVoBo het nieuwe spel Smashbal! ontstaan. Smashbal! is een volleybalspel waarbij je kunt scoren door de bal hard op de grond te slaan. De bedoeling is om zo hard te slaan dat het andere team de bal niet meer kan vangen. Maar let op: De bal mag een keer op de grond stuiteren, voordat die gevangen wordt! Bij SmashBal mag je smashen, bovenhands serveren, duiken, rollen en nog veel meer.

Het is een zeer uitdagend spel voor de bovenbouw en zal worden aangeboden door Kim Wolswijk, trainster van de Nederlandse volleybalbond. Verder zullen de kinderen worden begeleid door trainers van Isala en de combinatiefunctionaris Gerrit Brands.

Contactpersoon Smashbal!: Gerrit Brands (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma:

School Plaats Groep Datum Locatie
De Leeuwenkuil Beneden-Leeuwen 7
8A
8B
maandag 15 juni
maandag 22 juni
Locatie:
Sporthal De Rosmolen
De Wijzer Beneden-Leeuwen 7/8 maandag 15 juni
maandag 22 juni
Locatie:
Sporthal De Rosmolen

Foto’s: