Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Header Touché 2013.jpg

Clinics volleybal Smashbal Touché Dreumel 2018

Voor de vijfde keer op rij Smashbal op basisschool De Oversteek!

Al 4 jaar verzorgen De Oversteek uit Dreumel vanuit Actief Maas en Waal Smashbalclinics. Ook dit jaar worden deze lessen ondersteund door leden van Touché. De groepen 6, 7 en 8 maken daarom ook dit jaar weer kennis met deze stoere spelvorm. Ruim 90 leerlingen gaan op vrijdag 7 en 14 december clinics volgen. In 2 lessen leren zij de vaardigheden om het spel Smashbal te spelen.

Smashbal

De groepen 6, 7 en 8 gaan kennismaken met Smashbal!. Dit is een uitdagend en actief spel waarin de smash centraal staat. Smashbal is een volleybalspel waarbij je kunt scoren door de bal hard op de grond te slaan. De bedoeling is om zo hard te slaan, dat het andere team de bal niet meer kan vangen. Maar let op: De bal mag een keer op de grond stuiteren, voordat die gevangen wordt! Bij Smashbal mag je smashen, bovenhands serveren, duiken, rollen en nog veel meer.

Het is een zeer uitdagend spel voor de bovenbouw en zal worden gegeven door Gerrit Brands. Verder zullen de kinderen worden begeleid door trainers van Touché.

Kersttoernooi

De volleybalclinics krijgen een vervolg in de vorm van het jaarlijkse kerstvolleybaltoernooi. Het toernooi staat gepland op vrijdag 28 december. Van 10.45 – 13.30/14.00 uur mogen de kinderen hun vaardigheden showen in Sporthal D’n Hoender. Natuurlijk zijn ouders van harte welkom!

Contactpersoon Smashbal: Gerrit Brands (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma:

School Plaats Groep Datum Locatie
De Oversteek Dreumel Groep 6
Groep 7
Groep 8
vrijdag 7 december
vrijdag 14 december
MFA D’n Hoender