Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Header Touché 2013.jpg

Clinics volleybal Smashbal Touché Dreumel 2019

Voor de zesde keer op rij Smashbal op basisschool De Oversteek!

Al 5 jaar verzorgt De Oversteek uit Dreumel vanuit Actief Maas en Waal Smashbalclinics. Ook dit jaar worden deze lessen ondersteund door leden van Touché. De groepen 6, 7 en 8 maken daarom ook dit jaar weer kennis met deze stoere spelvorm. Ruim 100 leerlingen gaan begin december clinics volgen. In 2 lessen leren zij de vaardigheden om het spel Smashbal te spelen.

Smashbal

De groepen 6, 7 en 8 gaan kennismaken met Smashbal!. Dit is een uitdagend en actief spel waarin de smash centraal staat. Smashbal is een volleybalspel waarbij je kunt scoren door de bal hard op de grond te slaan. De bedoeling is om zo hard te slaan, dat het andere team de bal niet meer kan vangen. Maar let op: De bal mag een keer op de grond stuiteren, voordat die gevangen wordt! Bij Smashbal mag je smashen, bovenhands serveren, duiken, rollen en nog veel meer.

Het is een zeer uitdagend spel voor de bovenbouw en zal worden gegeven door Gerrit Brands. Verder zullen de kinderen worden begeleid door trainers van Touché.

Cool Moves Volleybal (CMV)

De groepen 3, 4 en 5 gaan aan de slag met CMV. Hierbij staat het gooien en vangen van de bal centraal. Valt deze toch op de grond, dan heeft de tegenstander een punt. We spelen met de nieuwste regels van de NeVoBo, waardoor kinderen die een fout maken, tóch in het spel kunnen blijven.

Kersttoernooi

De volleybalclinics krijgen een vervolg in de vorm van het jaarlijkse kerstvolleybaltoernooi. Het toernooi staat gepland op maandag 23 december. Van 10.45 – 13.30/14.00 uur mogen de kinderen hun vaardigheden showen in Sporthal D’n Hoender. Natuurlijk zijn ouders van harte welkom! Klik hier voor alle informatie m.b.t. het Kersttoernooi.

Contactpersoon Smashbal: Gerrit Brands (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma:

School Plaats Groep Datum Locatie
De Oversteek Dreumel Groep 6
Groep 7
Groep 8
dinsdag 3 december
dinsdag 10 december
MFA D’n Hoender
De Oversteek Dreumel Groep 5-6
Groep 7
Groep 8
vrijdag 6 december
vrijdag 13 december
MFA D’n Hoender
De Oversteek Dreumel Groep 4
Groep 5
Groep 8
dinsdag 3 december
dinsdag 10 december
MFA D’n Hoender
De Oversteek Dreumel Groep 3
Groep 7
Groep 8
vrijdag 6 december
vrijdag 13 december
MFA D’n Hoender