Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Drutenloop 2015.jpg

Drutenloop 2020 GEANNULEERD

Het eerste loopfeest Drutenloop in de lente!

Tientallen clinics staan gepland als warming-up voor ruim 1500 leerlingen van de basisscholen in de gemeente Druten. De voorbereidingen van de 14e Drutenloop op zondag 5 april zijn begonnen!
Vanaf 16 maart worden op alle basisscholen hardloopclinics gegeven. Ruim 1500 kinderen krijgen in de speelzaal, gymzaal, sporthal of buiten in de omgeving van de school de kans om te ontdekken hoe leuk en gezond het hardlopen kan zijn. De kinderen krijgen in deze lessen tips en trucs over de beste manier van lopen. En ze ervaren hoever het lopen van 500m of 1 km nu werkelijk is. En vooral; hoe kan ik dan het best mijn krachten verdelen!

Meedoen!

Welke tijd je loopt, is niet het belangrijkste maar wel dat je plezier hebt en kunt ontdekken dat hardlopen een hele leuke sport is. Je kunt je natuurlijk alleen opgeven, maar het is toch veel gezelliger om met vriendjes/vriendinnetjes samen mee te doen. Of nog beter: de hele klas doet mee. Dat geeft pas een goed gevoel. We zijn benieuwd hoeveel jeugdige atleten er dit jaar aan de start verschijnen. Aan de voorbereidingen kan het niet liggen!

2B Outdoor Spektakel Run!

Voor de jeugd van 11 tot en met 16 jaar is er tijdens de Drutenloop dit jaar voor de tweede keer de 2B Outdoor Spektakel Run. In 3 ronden van 500m komen de lopers steeds 7 obstakels tegen die van deze loop een spectaculaire uitdaging maken. Leuk voor de lopers en het publiek.

Sportiefste school!

Bij Drutenloop 2019 werd er door de organisatie voor de tweede keer een wisselbeker beschikbaar gesteld voor de sportiefste basisschool. ’t Geerke uit Puiflijk was wederom de winnaar, omdat naar verhouding van deze school de meeste kinderen daadwerkelijk meededen met één van de jeugdlopen van Drutenloop 2019. Op deze manier kan dus ook een kleine school de winnaar worden van deze wisselbeker. We zijn benieuwd wie bij Drutenloop 2020 de winnaar gaat worden van deze sportieve strijd. Wordt dat jouw school?