Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Drutenloop 2016.jpg

Drutenloop 2023

Het eerste loopfeest Drutenloop in de lente!

Tientallen clinics staan gepland als warming-up voor bijna 1500 leerlingen van de basisscholen in de gemeente Druten. De voorbereidingen van de 15e Drutenloop op zondag 2 april zijn begonnen!
Vanaf 6 maart worden op alle basisscholen hardloopclinics gegeven. Bijna 1500 kinderen krijgen in de speelzaal, gymzaal, sporthal of buiten in de omgeving van de school de kans om te ontdekken hoe leuk en gezond het hardlopen kan zijn. De kinderen krijgen in deze lessen tips en trucs over de beste manier van lopen. En ze ervaren hoever het lopen van 500 m of 1 km nu werkelijk is. En vooral; hoe kan ik dan het best mijn krachten verdelen!

Nieuw: Duo-Run:

Een nieuw onderdeel dit jaar is de Duo-Run. Speciaal voor de leerlingen van Het PAX in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar is dit concept bedacht. Samen met je maatje ga je de strijd aan tegen andere leerlingen om als eerste over de finish te komen. 
De Duo-Run is een estafetteloop bestaand uit 3 rondjes van 800 meter(2400 meter totaal). Beide lopers lopen ronde 1 of 2 individueel, waarna ze gezamenlijk de laatste (derde) ronde lopen.
Natuurlijk is herkenbaarheid van je Duo belangrijk. Wie zien wij als team aan de start verschijnen!

Meedoen!

Welke tijd je loopt, is niet het belangrijkste maar wel dat je plezier hebt en kunt ontdekken dat hardlopen een hele leuke sport is. Je kunt je natuurlijk alleen opgeven, maar het is toch veel gezelliger om met vriendjes/vriendinnetjes samen mee te doen. Of nog beter: de hele klas doet mee. Dat geeft pas een goed gevoel. We zijn benieuwd hoeveel jeugdige atleten er dit jaar aan de start verschijnen. Aan de voorbereidingen kan het niet liggen!

Sportiefste school!

Bij Drutenloop 2022 werd er door de organisatie voor de derde keer een wisselbeker beschikbaar gesteld voor de sportiefste basisschool. ’t Geerke uit Puiflijk was wederom de winnaar, omdat naar verhouding van deze school de meeste kinderen daadwerkelijk meededen met één van de jeugdlopen van Drutenloop 2022. Op deze manier kan dus ook een kleine school de winnaar worden van deze wisselbeker. We zijn benieuwd wie bij Drutenloop 2023 de winnaar gaat worden van deze sportieve strijd. Wordt dat jouw school?

Contactpersoon: Maikel Wetters (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Voor meer info en inschrijven, zie: Drutenloop

Planning loopclinics:

SchoolPlaatsGroepDatumLocatie
SBO de DijkAfferdenGroep 3 t/m 8maandag 6 en 13 maartSporthal de Heuvel
‘t GeerkePuiflijkGroep 1 t/m 8dinsdag 7 maart
woensdag 8 maart
dinsdag 14 maart
Gymzaal de Lier
‘t KlosterhufkeDeestGroep 1 t/m 8donderdag 9 maartGymzaal Deest
IKC De KubusDrutenGroep 3 t/m 8dinsdag 14 maart
woensdag 15 maart
donderdag 16 maart
Sporthal De Heuvel
IKC De AppelhofDrutenGroepen 3 t/m 8woensdag 15 maart
maandag 20 maart
woensdag 22 maart
vrijdag 24 maart
Gymzaal De Doorkijk
VictorschoolAfferdenGroep 1 t/m 8donderdag 23 maartGymzaal de Meent
OctopusHorssenGroepen 1 t/m 8vrijdag 24 maartSportzaal de Horst