Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Drutenloop 2015.jpg

Drutenloop 2024

Het eerste loopfeest Drutenloop in de lente!

Tientallen clinics staan gepland als warming-up voor ruim 1500 leerlingen van de basisscholen in de gemeente Druten. De voorbereidingen van de 16e Drutenloop op zondag 7 april zijn begonnen!
Vanaf 6 maart worden op alle basisscholen hardloopclinics gegeven. Ruim 1500 kinderen krijgen in de speelzaal, gymzaal, sporthal of buiten in de omgeving van de school de kans om te ontdekken hoe leuk en gezond het hardlopen kan zijn. De kinderen krijgen in deze lessen tips en trucs over de beste manier van lopen. En ze ervaren hoever het lopen van 500 m of 1 km nu werkelijk is. En vooral; hoe kan ik dan het best mijn krachten verdelen!

Nieuw: 1500 meter:

Een nieuw onderdeel dit jaar is de 1500 meter. Vanaf 12 jaar kan je deelnemen aan dit onderdeel. De oudste leerlingen van de basisschool zijn al welkom bij dit onderdeel. Daarnaast worden de leerlingen van het Pax Collega uitgenodigd om mee te doen met de 1500 meter!

Meedoen!

Welke tijd je loopt, is niet het belangrijkste maar wel dat je plezier hebt en kunt ontdekken dat hardlopen een hele leuke sport is. Je kunt je natuurlijk alleen opgeven, maar het is toch veel gezelliger om met vriendjes/vriendinnetjes samen mee te doen. Of nog beter: de hele klas doet mee. Dat geeft pas een goed gevoel. We zijn benieuwd hoeveel jeugdige atleten er dit jaar aan de start verschijnen. Aan de voorbereidingen kan het niet liggen!

Sportiefste school!

Bij Drutenloop 2023 werd er door de organisatie voor de derde keer een wisselbeker beschikbaar gesteld voor de sportiefste basisschool. De Octopus uit Horssen was de winnaar, omdat naar verhouding van deze school de meeste kinderen daadwerkelijk meededen met één van de jeugdlopen van Drutenloop 2023. We zijn benieuwd wie bij Drutenloop 2024 de winnaar gaat worden van deze sportieve strijd. Wordt dat jouw school?

Contactpersoon: Maikel Wetters (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Voor meer info en inschrijven, zie: Drutenloop

Planning loopclinics:

 

SchoolPlaatsGroepDatumLocatie
IKC De AppelhofDrutenGroep 1 t/m 8maandag 4, 6, 8 en 13 maartGymzaal De Doorkijk
SBO de DijkDrutenGroep 3 t/m 8dinsdag 5 maartGymzaal De Doorkijk
‘t GeerkePuiflijkGroep 1 t/m 8donderdag 7 maart en 19 maartGymzaal De Lier
De ,OctopusHorssengroep 1 t/m 8vrijdag 8 maartSportzaal De Horst
IKC De KubusDrutenGroep 3 t/m 8dinsdag 12 maart en donderdag 21 maartGymzaal Pax van Coothstraat
‘t KlosterhufkeDeestGroepen 1 t/m 8donderdag 14 maartGymzaal Deest
St.VictorschoolAfferdenGroep 1 t/m 8donderdag 21 maartGymzaal De Meent