Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Header Dijkensport.jpg

Enorme belangstelling voor Kids Actief in Druten

Super veel kinderen willen na school samen spelen, bewegen en sporten.

Bijna 130 kinderen wilden deze maand graag mee doen met Kids Actief op IKC De Kubus!.  Zo’n grote belangstelling hebben we niet eerder meegemaakt.
Het maximale aantal dat mee kan doen is 60 kinderen. Dus helaas kon een groot aantal kinderen deze keer niet mee doen. Als oplossing is in overleg met de school gekozen voor een bepaalde leeftijdsgroep en klassen. Het goede nieuws voor de kinderen die deze keer niet mee konden doen is dat zij de volgende keer voorrang hebben bij hun inschrijving!

Kids Actief

Kids Actief is een naschools programma dat wordt uitgevoerd op verschillende scholen in gemeente Druten en West Maas en Waal.  De combinatiefunctionarissen van Actief Maas en Waal bekijken per school de wensen en mogelijkheden om dit leuke programma te organiseren.
Meestal is er dan voor een bepaalde leeftijdsgroep een blok van 4 weken  waarin de kinderen onder begeleiding beweeg, speel-en sportactiviteiten doen.

Het programma wordt samengesteld en uitgevoerd door de combinatiefunctionarissen van Actief Maas en Waal. Zij doen dit regelmatig ook in samenwerking met de b.s.o. en  met medewerking van lokale sportaanbieders. Zo is er een mooie mix van lekker bewegen, samen spelletjes doen en soms kennismaken met een sportvereniging. Het vindt plaats op de speelplaats, in de sportzaal of soms ook op een sportveld. Het levert vele positieve reacties op. Leerkrachten, ouders en niet in de laatste plaats de kinderen zelf reageren enthousiast en met waardering op het initiatief.

Voor meer info over KIds Actief en de andere scholen zie elders op deze site.