Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Header Sportakkoord Druten.jpg

Gelderse Online Koningsspelen 2020

Op vrijdag 24 april vinden in 30 Gelderse gemeenten de Gelderse Online Koningsspelen plaats

Gelderse Online Koningsspelen (#GOK):
Nu de scholen nog tot minimaal 28 april gesloten zijn als gevolg van de kabinetsmaatregelen om het COVID-19 virus onder controle te krijgen, gaan de landelijke Koningsspelen in 2020 niet door. Omdat Actief Maas en Waal graag in kansen denkt i.p.v. onmogelijkheden, is er gezocht naar een alternatief. Gelukkig zijn er meerdere gemeenten die openstaan voor kansen. Uiteindelijk heeft dit i.s.m. de Gelderse Sportfederatie (GSF) geleidt tot de Gelderse Online Koningsspelen. Dit vindt op vrijdag 24 april plaats.

Deelnemende basisscholen:
Meerdere scholen binnen Groeisaam hebben al aangegeven dit initiatief te omarmen en mee te doen aan deze ochtend. Scholen die op dit moment meedoen zijn: De Hoeven, SBO Klavervier, De Triangel, De Vuurvlinder en De Dromedaris (Beuningen) De Ruyter (Weurt), De Reuzenpas (Ewijk), IKC De Appelhof (Druten), De Tweestroom (Altforst), De Octopus (Horssen), De Laak (Wamel), De St.Victorschool (Afferden) en ‘t Klòsterh­ûfke (Deest).
Aan de leerlingen wordt gevraagd om je tuin of huis oranje te versieren, zodat zichtbaar is dat je meedoet! Op die manier proberen we verbinding te zoeken, ondanks de afstand.
Naast deze deelnemende scholen hebben ‘t Geerke (Puiflijk), De Oversteek (Dreumel, KC De Wijzer (Beneden-Leeuwen), De Wegwijzer (Winssen) en De Peppel (Beuningen) vrijdag 17 april de Koningsspelen gehouden.

Gezamenlijke warming-up:
Net als tijdens de reguliere Koningsspelen is er op vrijdag 24 april om klokslag 09.00 uur een gezamenlijke warming-up. Deze centrale warming-up, met medewerking van Studio26, wordt online uitgezonden door TV-Gelderland en is te volgen voor iedereen die mee wil doen.

Spelkaarten:
Vervolgens kunnen de leerlingen gebruik maken van de spelkaarten die door de leerkrachten zijn verstrekt.
De spelkaarten leggen het spel uit en er is een link te vinden die verwijst naar een voorbeeld van het spel. De combinatiefunctionarissen van Actief Maas en Waal en Beuningen Samen in Beweging leggen hierin kort uit hoe het spel gespeeld kan worden.
De spellen zijn zo gemaakt dat je ze zowel binnen als buiten kunt spelen. Verder is er rekening gehouden met de spelers. Je kunt bijna alle spellen alleen of met z’n tweeën spelen. Iedereen kan op deze manier meedoen!

Workshops door verenigingen:
Naast de spelkaarten, zijn er verschillende verenigingen bereid gevonden om een workshop aan te bieden. De workshops staan online en zijn te volgen via een link die is terug te vinden op een spelkaart.
De deelnemende verenigingen zijn: Dansstudio Almir (Druten), HUX Sport (Beneden-Leeuwen), Beuningse Boys, TC De Linden (Beuningen) en Atletiek vereniging Wijchen.

Voor de scholen die nog mee willen doen, is er nog voldoende.tijd om in te stappen.  Op deze manier hopen wij veel kinderen in beweging te krijgen en ze toch een sportieve en gezellige ochtend te bieden.