Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

header drutenloop.jpg

Jeugd doet weer in grote getale mee aan Drutenloop!

Het aantal inschrijvingen voor de Drutenloop ligt nu al op het niveau van vorig jaar!  En dat terwijl de cijfers van vorige jaar al zo geweldig waren gestegen. De eerste 4 edities van De Drutenloop kenden ongeveer 85 jeugdinschrijvingen. Vanaf 2011 is de organisatie de samenwerking gestart  met Actief Maas en Waal.  Een prima combinatie zo bleek.

Het aantal inschrijvingen  op de 1km-loop speciaal voor de jeugd,   steeg in 2011 naar 214 en in 2012 zelfs naar 304! Nieuw in 2012 was het onderdeel speciaal voor de jeugd van 12 t/m 15 jaar. Ook daar was  direct al een geweldig mooi aantal van 57 deelnemers te zien.

Deze succesvolle deelname komt enerzijds tot stand dankzij de organisatie, met hun ambities en aandacht hierbij voor de jeugddeelname. Anderzijds is de steun en medewerking van de sportdocenten van het Pax Christi College en de leerkrachten in het basisonderwijs hierbij een succesvolle factor. De combinatiefunctionarissen van Actief Maas en Waal stimuleren en ondersteunen hierbij. Met name in het basisonderwijs met bijv.  het geven van loopclinics. Op deze manier wordt de jeugd enthousiast gemaakt en bovendien goed en gezond voorbereid.

Zie ook:    Jeugd bereid zich voor op de 1 of 3 km!

Contactpersoon :
Toon Verkerk                          Combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal

Meer info:

Jeugdflyer Drutenloop
Website Drutenloop     Inschrijven kan nog tot t/m 4 april !!!