Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

jongleren.jpg

Jongleren IKC De Kubus 2017 – 2018

Jongleren kun je leren!

Op IKC De Kubus in Druten hebben de leerlingen van de groepen 5 en 6 vanuit Actief Maas en Waal jongleersets gekregen. De jongleersets zijn onderdeel van het IPC-thema “Hoe leren wij?” en worden in de klas ingezet. Ruim 150 leerlingen gaan de komende weken ervaren of jongleren ook echt te leren is.

Jongleren is een erg leuke en uitdagende vaardigheid die vaak als erg lastig wordt ervaren om het te leren. Echter als je het in kleine stapjes opdeelt, dan blijkt het leren jongleren toch veel sneller te gaan dan verwacht. Belangrijkste voor het leren van jongleren is met name de motivatie, daarna pas het talent!

Met regelmatig oefenen is binnen enkele weken resultaat te zien!  Wat eerst niet lukt, kun je later wel! Daarnaast word je er ook nog eens slimmer van. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat door jongleren de hersenhelften gaan samenwerken en dat je daar slimmer van wordt.

Aan het eind van het IPC-thema kunnen de leerlingen aan elkaar tonen wat zij geleerd hebben. Een aantal sets kunnen vervolgens een half jaar op school blijven om de aangeleerde trucjes te blijven onderhouden. Welke school neemt het stokje van IKC De Kubus over?

Contactpersoon: Pim van Dinteren (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Foto’s: