Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Tornado.jpg

Jongleren St.Victorschool 2016 – 2017

Jongleren kun je leren!

Op de St.Victorschool in Afferden hebben de leerlingen van groep 8 vanuit Actief Maas en Waal een jongleerset meegekregen. Hiermee mogen ze thuis 2 weken oefenen.

Jongleren is een erg leuke en uitdagende vaardigheid die vaak als erg lastig wordt ervaren om het te leren. Echter als je het in kleine stapjes opdeelt, dan blijkt het leren jongleren toch veel sneller te gaan dan verwacht. Belangrijkste voorwaarde voor het leren van jongleren is met name de motivatie, daarna pas het talent!

Met regelmatig oefenen is binnen enkele weken resultaat te zien!  Wat eerst niet lukt, kun je later wel! Daarnaast word je er ook nog eens slimmer van. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat door jongleren de hersenhelften gaan samenwerken en dat je daar slimmer van wordt.

We hopen dat de kinderen van de St. Victorschool  er veel plezier mee zullen hebben. Na deze 2 weken brengen de kinderen de jongleerset weer mee naar school. De sets gaan dan naar een andere groep. Ook in de groep op school liggen enkele setjes jongleerballen zodat ze  daar kunnen laten zien wat er al geleerd is.

Vanuit Actief Maas en Waal stimuleren wij,  i.s.m. diverse partners, het bewegen, spelen en sporten van de Maas en Waalse jeugd. Niet alleen onder schooltijd maar ook na schooltijd.

Contactpersoon St.Victorschool: Mari Janssen Steenberg (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).