Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

MaasenWaal in bew.jpg

Kick off nieuw initiatief ‘Maas en Waal in Beweging’ op 29 februari

Kick off van nieuw initiatief ‘Maas en Waal in Beweging’ op 29 februari vormt extra steun voor ambities van platform Actief Maas en Waal!

De initiatiefnemers, huisarts Jan van Herpen en ondernemer Huub Bosch, bespraken in de zomer van 2015 de wens om te starten  met een meerjarig programma gezonde leefstijl dat zich richt op alle inwoners van Maas en Waal, 0 tot 100 jaar.

Het leek hun het beste om hiermee te beginnen bij de jeugd en dus zochten zij contact met de onderwijsorganisaties PCC, Spom en Trivium.  De overeenkomsten met het al bestaande platform Actief Maas en Waal was snel duidelijk. Naast de drie genoemde onderwijsorganisaties zijn in dit platform ook vertegenwoordigd; z.m.l.k.-school De Kom, zorginstelling Boldershof, welzijnsinstelling Voormekaar en zowel gemeente Druten als gemeente West Maas en Waal.  Een afspraak voor aansluiting en samenwerking lag hier voor de hand en was snel gemaakt.

Ook de betrokkenheid van de GGD werd een logische stap.

Start met bijzondere estafette op bijzondere datum: 29 febr.

Het nieuwe initiatief ‘Maas en Waal in Beweging’ heeft zijn formele start op 29 februari.  Er wordt gestart met een estafettevorm van ideeën en kennisoverdracht tussen de scholen. Hierbij is veel aandacht voor het belang en de betekenis van bewegen voor de leervakken ( taal, rekenen enz.) en de andere ontwikkelingsgebieden van kinderen en jeugd.  Het is daarmee een  nuttige extra impuls voor de ambitie en doelen van het platform Actief Maas en Waal. Ook het stimuleren van gezonde leefstijlgewoontes wordt met hulp van de GGD  extra onder de aandacht gebracht.

Twee internationale sport- en beweegevenementen als vliegwiel.

In dit eerste jaar van Maas en Waal in Beweging wordt ook inspiratie en aansluiting gevonden bij de twee grote internationale  sportevenementen die in 2016 in Maas en Waal zijn. In mei is de gemeente West Maas en Waal doorkomstgemeente van de Giro d’Italia!  En in juli is gemeente Druten een etappeplaats van de Nijmeegse wandelvierdaagse!

Voorlopige activiteiten.

  • Scholen starten estafette van ‘leren door te bewegen’. Voor een indruk, klik hier.
  • Scholen beleven De Giro op de fiets in hun eigen school. ( klik hier)
  • Scholen aan de slag met speciale lessenpakketten over de Giro ( klik hier)
  • Giro-Mountainbiken (6 t/m 12 jaar)  op 7 mei langs het parkoers in Ben. leeuwen. (klik hier)
  • De actie van de GSF: ‘fietste juf en meester van Gelderland’ ( klik hier)
  • De actie kantoorfietsen: “vitale werken met hulp van een kantoorfiets”. ( klik hier)

Zie ook de speciale facebook-pagina:  https://www.facebook.com/maasenwaalinbeweging/