Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Voetbal alg.jpg

Kids Actief Druten Dreumel 2012 – 2013

Nieuw naschools programma met veel bewegen, spelen en sporten.

Onder de titel “Kids Actief”, is er een speciaal naschoolse-,beweeg, speel-en sportprogramma gestart in Maas en Waal. Het is een initiatief van Actief Maas en Waal i.s.m. 2 brede scholen; De Kubus in Druten en De Oversteek in Dreumel. Beide scholen zitten sinds kort in nieuwe schoolgebouwen waarbij in de bouw ook rekening is gehouden met de brede school gedachten.

Het initiatief van Actief Maas en Waal om juist op deze 2 scholen te starten met 2 proefprojecten heeft daar dan ook alles mee te maken. Behalve de samenwerking met de 2 scholen en de b.s.o. organisaties wordt er in het activiteiten programma, daar waar mogelijk, samengewerkt met diverse sportverenigingen.

De eerste ervaringen én reacties zijn meer dan positief! Ouders, school, bso organisaties, sportverenigingen en bovenal de actieve kids zelf zijn zéér enthousiast! Dit enthousiasme wordt gedeeld door de combinatiefunctionarissen van Actief Maas en Waal die het activiteiten programma verzorgen en coördineren.

De eerste proefperiode loopt t/m dec. Hierna zal het vanaf febr. verder lopen tot einde schooljaar. Deze periode moet voldoende ervaringen en inzichten opleveren om het concept Kids Actief ook op andere scholen op te starten.

Programma:

b.s  De Kubus Druten Op dinsdag en donderdag 16 – 17 u sporthal De Heuvel
b.s. De Oversteek Dreumel Op dinsdag 16 – 17 u schoolplein en sporthal Trumele

Contact voor meer info: info@actiefmaasenwaal.nl

Zie ook:

– Publicatie De Gelderlander 3 dec 2012 
Publicatie De Waalkanter, 3 dec 2012
– Website Beneden-Leeuwen.nl
Website Extrafm
Website Druteninfo

Voor een indruk en meer foto’s  zie:

website basisschool De Oversteek nov 2012

 Foto’s:

Voor meer foto’s:

Zie:  website De Oversteek