Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Kids Actief.jpg

Kids Actief Druten WMW 2020

Kids Actief krijgt ook in 2020 een logisch vervolg!

Op basisschool IKC De Kubus in Druten gaat het speciaal naschools-, beweeg, speel- en sportprogramma “Kids Actief” opnieuw van start. Voor deze school is het actieve aanbod niet meer weg te denken.
Door dit succes is het niet de vraag: “Komt er een vervolg, maar wanneer is het vervolg?”
Voor IKC De Kubus gaat Kids Actief op donderdag 6 februari weer van start. Natuurlijk maakt de bijbehorende B.S.O. organisatie opnieuw gebruik van dit unieke aanbod. Op donderdagmiddag gaat IKC De Kubus verder met Kids Actief. De kinderen mogen in blokken van 3 weken na een dag school onder toezicht lekker een uur bewegen in sporthal De Heuvel. In navolging van IKC De Kubus zal ook De Oversteek in Dreumel snel met Kids Actief van start gaan.

Voortgang en uitbreiding:

Elk schooljaar wordt Kids Actief structureel voortgezet op deze twee scholen. De belangstelling voor Kids Actief als naschoolse activiteit is ook populair op de andere scholen. Meerdere basisscholen maken 1 of 2 keer per jaar gebruik van dit aanbod. In overleg wordt het dan georganiseerd voor een blok van een x aantal weken. Basisschool ‘t Geerke, De Laak, De Terebint, De Mariënhof en de St.Lambertusschool hebben deze mogelijkheid direct benut en maken al zes jaar gebruik van dit aanbod. Ook andere scholen hebben inmiddels kennis gemaakt en hebben een start gemaakt met Kids Actief. Zo is Kids Actief dit schooljaar opnieuw op De Leeuwenkuil, De Wijzer, IKC De Appelhof en De Mariaschool. Zij hebben allemaal aangeven ook dit voorjaar weer een beroep te doen op ons aanbod. Na pilots op de GravinvanRechterenschool, ‘t Klòsterhûfke en de St.Victorschool kijken we of deze scholen dit voorjaar een vervolg kunnen krijgen.
Houd ons programma dus goed in de gaten!

Meer info.

Het programma wordt samengesteld en uitgevoerd door de combinatiefunctionarissen van Actief Maas en Waal. Zij doen dit eventueel ook met medewerking van lokale sportaanbieders. Zo is er een mooie mix van lekker bewegen, samen spelletjes doen en soms kennismaken met een sportvereniging. Het vindt plaats op de speelplaats, in de sportzaal of soms ook op een sportveld. Het levert vele positieve reacties op. Leerkrachten, ouders en niet in de laatste plaats de kinderen zelf reageren enthousiast en met waardering op het initiatief.

Contactpersoon IKC De Kubus: Maikel Wetters (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).
Contactpersoon De Oversteek, De Wijzer, De Leeuwenkuil en De Mariaschool: Gerrit Brands (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).
Contactpersoon De Terebint, De Laak, St.Lambertusschool en De Mariënhof: Maud Lelkens (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).
Contactpersoon ’t Geerke en IKC De Appelhof: Ton Hom (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).
Contactpersoon St.Victorschool en ‘t Klòsterhûfke: Mari Janssen Steenberg (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

IKC De Kubus:

School Plaats Groep Datum Locatie
IKC De Kubus Druten groep 3 en 4 donderdag 6 februari
donderdag 13 februari
donderdag 20 februari
Locatie:
Sporthal De Heuvel
IKC De Kubus Druten groep 5 en 6 donderdag 5 maart
donderdag 12 maart
donderdag 19 maart
Locatie:
Sporthal De Heuvel
IKC De Kubus Druten groep 7 en 8 donderdag 26 maart
donderdag 2 april
donderdag 9 april
Locatie:
Sporthal De Heuvel

De Oversteek:

School Plaats Groep Datum Locatie
De Oversteek Dreumel groep 3 en 4 dinsdag 3 maart
dinsdag 17 maart
dinsdag 31 maart
Schoolplein De Oversteek
De Oversteek Dreumel groep 5 t/m 8 dinsdag 10 maart
dinsdag 24 maart
dinsdag 7 april
Schoolplein De Oversteek