Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Sportolympiade 2017.jpg

Mas-Sportolympiade PAX 2018

15 deelnemende basisscholen bij 10e Mas-Sportolypiade!

Donderdag 14 juni zijn de kunstgrasvelden van Dio’30 het terrein voor de MAS Sportolympiade. Een actieve en sportieve dag voor ongeveer 700 leerlingen van de groepen 6 en 7 van basisscholen in de gemeenten Druten en West Maas en Waal. De dag wordt georganiseerd door het PAX vanuit de samenwerking met Actief Maas en Waal.

Jubileum!
Dit jaar is de MAS Sportolympiade er voor de 10e keer!  Van de 17 basisscholen doen er 15 mee! Twee scholen zijn verhinderd i.v.m. andere schoolactiviteiten. Met deze grote deelname is deze 10e editie weer een succes. Ongeveer 700 basisschoolleerlingen maken kennis met uiteenlopende sport- en beweegactiviteiten waarbij actief zijn en samenwerken belangrijk is. Ongeveer 30 leerlingen van het PAX zullen er weer al hun energie en enthousiasme in stoppen. Zowel in de voorbereiding als uitvoering heeft iedereen een taak. Op die manier proberen ze er weer een topdag voor de leerlingen van de basisscholen van te maken. En daarmee ook een geweldige succesbeleving voor hunzelf in het kader van hun maatschappelijk stage.

Samenwerking.
Vanuit het platform Actief Maas en Waal is in 2009 de MAS Sportolympiade geïnitieerd.
Sindsdien wordt het jaarlijks georganiseerd. De leerlingen van het PAX VMBO-T leerjaar 3 helpen in de organisatie in het kader van hun maatschappelijke stage. Ze hebben bewust gekozen voor de Sportolympiade. Deze leerlingen worden hierbij begeleid door twee sportdocenten van het PAX, in o.a. het organiseren en een spel leiden.

Deelnemende scholen ochtend: IKC De Kubus, SBO De Dijk, De Terebint, De Laak,  IKC De Appelhof, De Gravin van Rechterenschool en De Mariaschool.
Deelnemende scholen middag: St.Victorschool, ‘t Klòsterhûfke, De Oversteek, ‘t Geerke, De Wijzer, De Leeuwenkuil, St.Lambertusschool en De Tweestroom.

Datum: donderdag 14 juni 2018
Plaats: Kunstgrasvelden van voetbalclub DIO’30 Druten
Tijd: Dagdeel 1: 08.15 – 11.30 uur Dagdeel 2: 11.45 – 15.00 uur

Contactpersoon: Pim van Dinteren (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

In de media:

Nieuwssite de Maas&Waler.nl 2018 06 09
Nieuwssite Druteninfo.nl 2018 06 11
Nieuwssite MaasenWaalkanter.nl 2018 06 12

Foto’s:

Zie:  Fotoverslag De MaasenWaler