Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Sportolympiade 2017.jpg

Mas-Sportolympiade PAX 2019

Bijna 800 deelnemers bij 11e Mas-Sportolympiade!

Donderdag 13 juni zijn de kunstgrasvelden van Dio’30 het terrein voor de Mas-Sportolympiade. Een actieve en sportieve dag voor bijna 800 leerlingen van de groepen 6 en 7 van basisscholen in de gemeenten Druten en West Maas en Waal. De dag wordt georganiseerd door het PAX vanuit de samenwerking met Actief Maas en Waal.

Toename!
Dit jaar is de Mas-Sportolympiade er voor de 11e keer!  Van de 17 basisscholen doen er 16 mee! Opnieuw een toename ten opzichte van andere jaren, wat deze editie opnieuw tot een succes maakt. Bijna 800 basisschoolleerlingen maken kennis met uiteenlopende sport- en beweegactiviteiten waarbij actief zijn en samenwerken belangrijk is. Ongeveer 50 leerlingen van het PAX zullen er al hun energie en enthousiasme in stoppen. Zowel in de voorbereiding als uitvoering heeft iedereen een taak. Op die manier proberen ze er een topdag voor de leerlingen van de basisscholen van te maken. En daarmee ook een geweldige succesbeleving voor zichzelf in het kader van hun maatschappelijk stage.

Samenwerking.
Vanuit het platform Actief Maas en Waal is in 2009 de Mas- Sportolympiade geïnitieerd.
Sindsdien wordt het jaarlijks georganiseerd. Zelfs nu de maatschappelijke stage geen verplichting meer is, blijft de Sportolympiade bestaan. De leerlingen van het PAX met het profiel LO-2 helpen in de organisatie in het kader van hun evenementstage. Zij draaien mee in de voorbereiding en uitvoering van de Sportolympiade. Deze leerlingen worden hierbij begeleid door twee sportdocenten van het PAX, in o.a. het organiseren en een spel leiden.

Deelnemende scholen ochtend: IKC De Kubus, SBO De Dijk, De Mariënhof, De Laak,  IKC De Appelhof, De Gravin van Rechterenschool, De Wijzer en De Tweestroom.
Deelnemende scholen middag: St.Victorschool, ‘t Klòsterhûfke, De Oversteek, ‘t Geerke, De Terebint, De Leeuwenkuil, St.Lambertusschool en De Mariaschool.

Datum: donderdag 13 juni 2019
Plaats: Kunstgrasvelden van voetbalclub DIO’30 Druten
Tijd: Dagdeel 1: 08.15 – 11.30 uur Dagdeel 2: 11.45 – 15.00 uur

Contactpersoon: Pim van Dinteren (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

In de media:

– https://www.blikopbeneden-leeuwen.nl/archief/bijna-800-deelnemers-bij-pax-sportolympiade/
https://west-maas-en-waal.nieuws.nl/nieuws/5375/bijna-800-deelnemers-bij-pax-sportolympiade/