Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Mas sportolympiade 2011.jpg

Mas-Sportolympiade Pax Christi College 2014

Actieve basisschoolleerlingen door maatschappelijke stage.

Leerlingen van het PAX Christi College organiseren ieder jaar vanuit de maatschappelijke stage een sport-/speldag voor de basisscholen uit de gemeenten Druten en West Maas en Waal. Op donderdag 3 juli vond de Mas Sportolympiade voor de 6e keer plaats.
In 2013 viel deze dag letterlijk in het water en kon het helaas geen doorgang vinden. Dit jaar was het prachtig weer en konden ruim 750 leerlingen van 13 basisscholen uit de gemeenten Druten en West Maas en Waal deelnemen aan deze sport-/speldag. De dag vond plaats op de kunstgrasvelden van HCD en werd begeleid door 25 leerlingen vanuit het Pax Christi College die hiermee hun stage invulling gaven.

De dag was opgedeeld in 2 delen. De basisscholen waren ingedeeld per dagdeel, zodat de dag overzichtelijk verliep. Ruim 3 uur waren de leerlingen lekker intensief bezig. Iedereen begon met een actieve gezamenlijke warming-up die goed verzorgd werd door een leerling.
Vervolgens genoten de leerlingen van 10 verschillende activiteiten. Enkele favorieten van de kinderen waren de survivalbaan, spons ‘m deraf, vliegend tapijt en omkleedrun. Hierbij namen zij het op tegen een andere school. Er was vooral een leuke en gezonde strijd te zien bij de verschillende activiteiten, waarbij duidelijk het plezier en niet het winnen voorop stond.
De uiteindelijke winnaars van deze dag waren  de huidige en toekomstige leerlingen van het PCC .

De huidige PCC-leerlingen die als begeleiding bij deze activiteit waren betrokken,   hebben het succes ervaren van hun maatschappelijke stage.
De toekomstige PCC-leerlingen ,   die als deelnemers hebben genoten van deze Mas Sportolympiade.

Datum: 3 juli 2014
Plaats: kunstgrasvelden van Hockeyclub Druten (HCD)
Tijd: 08.15 – 15.00 uur
Contactpersoon: Bert de Haas

Zie ook:

Publicatie Waalkanter 2014 07 09

Foto’s:

– Voor  een indruk zie de foto’s van de Oversteek Dreumel klik hier
– Meer foto’s volgen nog.