Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Scouting Don Bosco.jpg

Nationale Buitenspeeldag 2020

Buitenspelen veel meer dan even de deur uit!

Vandaag is alweer de 13e editie van de Nationale Buitenspeeldag. Ieder jaar staat de 2e woensdag van juni in het teken van buitenspelen. Kinderen kunnen zelf, met vrienden of met hun ouders naar buiten om te bewegen en te spelen. Vanuit Stichting Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon staat het buitenspelen vandaag in de schijnwerpers.

Belang!
Met het motto: “Laten we vieren dat we buiten mogen spelen” is verwezen naar de afgelopen periode. Hierin was het niet vanzelfsprekend dat je even met vrienden kunt bewegen en spelen. Dit was voor veel kinderen een groot gemis. In combinatie met de motorische achterstand van veel kinderen is de gedachte van deze dag juist essentieel. Want zeg nou zelf, iedere dag is toch een buitenspeeldag!

Nog meer raakvlakken.
Naast het sociale en motorische belang van buitenspelen, vraagt de Nationale Buitenspeeldag nog meer aandacht.
Zo zijn sommige straten afgesloten. Verkeersdeelnemers moeten hierdoor extra voorzichtig zijn voor spelende kinderen. De speeltuinen en veldjes in de buurt worden volop gebruikt. Op plaatsen waar deze voorwaarden niet aanwezig zijn, wordt het gemis deze dag extra benadrukt.|
Hierdoor staan wij met elkaar stil dat buitenspelen niet vanzelfsprekend is. Iedereen heeft hierin een verantwoordelijkheid en pakken wij die verantwoordelijkheid, dan kunnen kinderen weer doen waar zij goed in zijn, namelijk: Bewegen en spelen.

Wil je meedoen en ben je nog op zoek naar inspiratie, kijk op de website van Jantje Beton.