Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

nationale-sportweek 2020.jpg

Nationale Sportweek 2020

Ontdek wat sport met jou doet tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek!

Dit jaar staat er van 18 t/m 27 september weer een Nationale Sportweek op de kalender. De nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel bewegen en sporten te promoten/stimuleren.

Het thema van deze Sportweek is: “Sport doet iets met je!”
Dat sport en bewegen goed is voor je gezondheid, weten we allemaal. Maar sport is veel meer dan dat! Sport geeft je energie, maakt je gelukkiger, geeft zelfvertrouwen en haalt ’t beste in je naar boven. Meer dan ooit voelen we de behoefte om te bewegen en van sport te genieten.

Van 18 t/m 27 september krijgt sport een prachtig podium. Iedere dag is er een ander thema waar elke vereniging iets extra’s mee kan doen. Zo organiseert bijvoorbeeld Hockey Club Druten een vriendjes/vriendinnetjes training tijdens deze week. Een mooi moment voor alle leeftijden om dus een sport te ontdekken. Alle thema’s zijn te vinden op de website van de Nationale Sportweek.
Naast de verenigingen kunnen ook scholen meedoen met de Nationale Sportweek. Speciaal voor hen is er op woensdag 23 september aandacht voor de scholen. Zij kunnen die dag extra sporten of meedoen met de 10@10 Challenge.

Sjors Sportief/Creatief:
Om als vereniging extra activiteiten voor de jeugd te organiseren, geldt nog steeds de mogelijkheid om Sjors Sportief/Creatief in te zetten. Op alle 17 basisscholen in Druten en West Maas en Waal is de eerste kalender met evenementen in september gepubliceerd. Aan het begin van iedere maand zal een nieuwe kalender via school verspreidt worden, zodat kinderen opnieuw kunnen ontdekken wat hun talent is.
Dus grijp die kans, maak een activiteit aan en verwelkom deze nieuwsgierige bezoekers!

In samenwerking met de Albert Heijn biedt NOC*NSF de mogelijkheid voor volwassenen om eens bij een andere vereniging te kijken. Je kunt bij de supermarkt sparen voor gratis proeflessen bij de deelnemende verenigingen. Hierdoor maak je kennis zonder er meteen aan vast te zitten. Blijkt het toch een match te zijn, dan is de stap naar lid worden zo geregeld!