Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Turnen Fortis.jpg

Opnieuw meer jeugd als deelnemers bij DijkenSport.nl

De 14e editie van het grote Maas en Waalse evenement was opnieuw een groot succes. Bewegen tot bewegen en genieten tussen de Dijken is de slogan van de organisatie. Dit sluit naadloos aan bij de doelstellingen en inspanningen van Actief Maas en Waal, die zich vooral richt op de jeugd. De samenwerking die hieruit is voortgekomen leidt al sinds enkele jaren tot een steeds groter wordende deelname in de diverse lokale sportevenementen en dus ook bij DijkenSport.nl.

Natuurlijk probeert iedere deelnemer het beste uit zich zelf te halen op zo’n mooie dag met geweldige entourage. Uiteindelijk was elke deelnemer van groot tot klein , van de eerste t/m de laatste een winnaar en echte kanjer! Na de finish is er voor iedereen het gevoel van de geleverde prestatie en het applaus van het talrijke publiek van ouders, familie en vrienden.

Afgelopen jaren was het percentage jeugddeelname al met tientallen procenten gestegen. Ook dit jaar zien we met bijna 350 deelnemers weer een flinke groei van bijna 20% op de 1 en 3 km looponderdelen.

Ook bij Rabo Dikke Banden Race op zaterdag lag het aantal jeugdige wielrenners nog weer hoger dan het al  hoge aantal van vorig jaar. Daarnaast blijkt uit de cijfers van de organisatie dat er ook meer jeugd deelneemt in de andere onderdelen zoals bij de 5 km, het Bourgondisch fruitwandelen en het 20 km skeeleren.

De samenwerking van de partijen in Actief Maas en Waal laat zo zien dat dit leidt tot mooie resultaten en win-win situaties. Met al deze mooie cijfers wordt recht gedaan aan de inzet van honderden vrijwilligers kan en kan met recht worden gesproken van een actief Maas en Waal!

Totaal aantal jeugddeelnemers:

2013

in 2012:

In 2011:

Rabo Dikke Banden Race:

  56

  42

 26

De Gelderlander jeugdloop 1 km:

315

280

234

De Gelderlander jeugdloop 3 km:

  31

  15

Verrassend Leeuwen 5 km

22

Bourgondisch Fruitwandelen;

166

142

Skeeleren 20 km

 12

Zie ook: www.DijkenSport.nl 

Zie ook elders op deze site: klik hier

Foto’s: