Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Fotowedstrijd2012.jpg

PAX Challenge 2020

Pax Challenge 2020 prooi voor ‘t Geerke!

Vrijdag 12 juni 2020 zou voor diverse basisscholen in Maas en Waal de PAX Sportolympiade op de velden van Dio’30 gehouden worden. Dit evenement kon door het Covid-19 virus helaas niet doorgaan. Maar de organisatoren Pax Christi College en Actief Maas en Waal zouden hun imago te kort doen en zo ontstond “De PAX Challenge”.

PAX Challenge?
Wat is De PAX Challenge? Dit is een online Challenge, waarbij kinderen gezamenlijk bewegen en sport beleven. Een belangrijke voorwaarde binnen de oorspronkelijke PAX Sportolympiade. Met de Challenge is ingespeeld op de trends van de afgelopen online periode. Door korte filmpjes achter elkaar te plakken “als een soort TikTok compilatie”, werd een film gemaakt met een geheel eigen bedacht thema in het teken van sport.

Diverse inzendingen
Meerdere inzendingen van de PAX Challenge kwamen binnen en werden beoordeeld. Voor de jury sprong er één basisschool bovenuit: basisschool ’t Geerke uit Puiflijk. Groep 6 en 7 was slim verdeeld in groepen en maar liefst 10 verschillende filmpjes werden ingestuurd.

Veel werk
Het alternatief lag al even op de plank, maar kon pas echt gaan rollen toen de basisscholen in hun volledige bezetting konden lesgeven. De tijd om iets te realiseren was erg kort. Daarom was de organisatie extra verrast dat in deze drukke tijd  scholen toch de Challenge durfde aan te gaan. Voor leerkrachten leek de opdracht veel werk, maar kinderen zagen mogelijkheden en hebben vaak zelf de regie in handen genomen. Doordat leerkrachten het vertrouwen hadden in de kinderen zijn er prachtige filmpjes gemaakt.

Winnaars
Door de grote inzet van ’t Geerke ging de jury overstag en heeft beide groepen benoemd tot winnaar.
Met ’t Geerke als winnaar van de 1e editie PAX Challenge hopen wij volgend jaar de PAX Sportolympiade weer te kunnen organiseren, al ligt het alternatief klaar!