Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Sportolympiade 2017.jpg

PAX Sportolympiade 2022

Ruim 750 deelnemers bij 12e PAX-Sportolympiade!

Vrijdag 17 juni zijn de kunstgrasvelden van S.C.P. het terrein voor de PAX-Sportolympiade. Een actieve en sportieve dag voor ruim 750 leerlingen van de groepen 6 en 7 van basisscholen in de gemeenten Druten en West Maas en Waal. De dag wordt georganiseerd door het PAX vanuit de samenwerking met Actief Maas en Waal.

Toename!
Dit jaar is de PAX-Sportolympiade er voor de 12e keer!  Van de 17 basisscholen doen er 17 mee! Opnieuw een toename ten opzichte van andere jaren, wat deze editie opnieuw tot een succes maakt. Ruim 750 basisschoolleerlingen maken kennis met uiteenlopende sport- en beweegactiviteiten waarbij actief zijn en samenwerken belangrijk is. Ongeveer 50 leerlingen van het PAX zullen er al hun energie en enthousiasme in stoppen. Zowel in de voorbereiding als uitvoering heeft iedereen een taak. Op die manier proberen ze er een topdag voor de leerlingen van de basisscholen van te maken.

Samenwerking.
Vanuit het platform Actief Maas en Waal is in 2009 de Mas-Sportolympiade geïnitieerd.
Sindsdien wordt het jaarlijks georganiseerd. Zelfs nu de maatschappelijke stage geen verplichting meer is, blijft de Sportolympiade bestaan. De leerlingen van het PAX met het profiel LO-2 helpen in de organisatie in het kader van hun evenementstage. Zij draaien mee in de voorbereiding en uitvoering van de Sportolympiade. Deze leerlingen worden hierbij begeleid door twee sportdocenten van het PAX, in o.a. het organiseren en een spel leiden.

Deelnemende scholen ochtend: De Leeuwenkuil, De Wijzer, SBO De Dijk, De Laak, IKC De Appelhof, ‘t Klòsterhûfke, De Terebint, ‘t Geerke en St.Victorschool.
Deelnemende scholen middag: De Tweestroom, St.Lambertusschool, De Gravin van Rechterenschool, De Oversteek, De Mariënhof, De Octopus, De Mariaschool en IKC De Kubus.

Datum: vrijdag 17 juni 2022
Plaats: Kunstgrasvelden van voetbalclub S.C.P. Puiflijk
Tijd: Dagdeel 1: 08.15 – 11.00 uur Dagdeel 2: 11.15 – 14.00 uur

Contactpersoon: Pim van Dinteren (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).