Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Tornado.jpg

Schaken – Druten – Tornado

Schaakvereniging Tornado

Adres van de sportaccommodatie:
Mamre (naast de protestantse kerk) Kattenburg 59, 6651 AM Druten.

Wat hebben wij te bieden:

Veel kinderen weten al wel de basisregels van het schaken, maar zelfs als je die niet kent, leren we je die snel. We gebruiken hierbij de Stappenmethode, een praktische en op kinderen afgestemde leerwijze, ontwikkeld door enkele leerkrachten uit het basisonderwijs. Je kunt al leren schaken, zodra je kunt lezen en schrijven (groep 3 – 5).

Voor 4 gratis schaaklessen kunnen leerlingen zich aanmelden (het liefst per e-mail) bij de jeugdcoördinator. De contactgegevens vind je onderaan bij het kopje informatie.

Benodigdheden:

• Gezond verstand
• Tijdens de lessen krijg je uiteraard schaakbord en –stukken van ons!

Over:

Competitie:
Jeugd kan bij Tornado terecht tussen september en juni. In schoolvakanties wordt er geen les gegeven. Als jeugd in Stap 3 zit, is het aan de Jeugdcoördinator en in overleg met de ouder(s) of de jeugd ook kan deelnemen aan de competitie van de volwassenen. De bedenktijd wordt aangepast, zodat de jeugd uiterlijk 22.00 uur klaar is met de wedstrijd.

Training:

De lessen vinden plaats op vrijdag van 18.45 uur tot ongeveer 19.30 uur in Mamre (naast de protestantse kerk in Druten). Er wordt les gegeven in de even weken en de oneven weken worden er twee schaakwedstrijden voor de jeugd georganiseerd.

Je wordt onafhankelijk van leeftijd ingedeeld in verschillende Stappen op basis van schaakkennis. Ook ouders van jeugd kunnen bij Tornado leren schaken tijdens de training van de jeugd!

Scholen:
Tornado organiseert ook ieder jaar een schoolschaakkampioenschap. Voor het leren schaken op basisscholen, tijdens of na schooltijd, zijn er ook verschillende mogelijkheden. Voor meer informatie hierover kunt u het beste contact opnemen met het bestuur van Tornado.

Jaarlijkse activiteiten:
Pietenschaak rond 5 december
Schoolschaaktoernooi voor basisscholen uit de gemeenten Druten en West Maas en Waal
Zomerschaken
Schaaknacht voor de jeugd in de kerstvakantie

Informatie:

Contactpersoon jeugd: jeugdcoordinator@svtornado.nl
Contactpersoon scholen: voorzitter@svtornado.nl
Website: www.svtornado.nl