Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Tornado.jpg

Schaken – Druten – Tornado

Schaakvereniging Tornado

Adres van de sportaccommodatie:
Integraal Kind Centrum De Kubus, Irenestraat 3, 6651 XK Druten (via P-terrein Ooievaarstraat).

Wat hebben wij te bieden:

Veel kinderen weten al wel de basisregels van het schaken, maar zelfs als je die niet kent, leren we je die snel. We gebruiken hierbij de Stappenmethode, een praktische en op kinderen afgestemde leerwijze, ontwikkeld door enkele leerkrachten uit het basisonderwijs. Je kunt al leren schaken, zodra je kunt lezen en schrijven (groep 3 – 5).

Voor 4 gratis schaaklessen kunnen leerlingen zich aanmelden (het liefst per e-mail) bij de jeugdcoördinator. De contactgegevens vind je onderaan bij het kopje informatie. Er wordt gestart, zodra er een groep van circa 10 kinderen zich heeft aangemeld.

Benodigdheden:

• Gezond verstand
• Tijdens de lessen krijg je uiteraard schaakbord en –stukken van ons!

Over:

Competitie:
Jeugd kan bij Tornado terecht tussen september en juni. In schoolvakanties wordt er geen les gegeven. Als jeugd in Stap 3 zit, is het aan de Jeugdcoördinator en in overleg met de ouder(s) of de jeugd ook kan deelnemen aan de competitie van de volwassenen. De bedenktijd wordt aangepast, zodat de jeugd uiterlijk 22.00 uur klaar is met de wedstrijd.

Training:

De lessen vinden plaats op vrijdag van 18.45 uur tot ongeveer 19.30 uur in IKC De Kubus. Er wordt les gegeven in oneven weken en de even weken worden er twee schaakwedstrijden de jeugd georganiseerd.

Je wordt onafhankelijk van leeftijd ingedeeld in verschillende Stappen op basis van schaakkennis. Ook ouders van jeugd kunnen bij Tornado leren schaken tijdens de training van de jeugd!
Als je het leuk vindt, kun je voor slechts € 70,= voor een heel schaakseizoen lessen volgen.

Scholen:
Voor het leren schaken op basisscholen tijdens of na schooltijd is een speciaal aanbod beschikbaar. SV Tornado kan aan basisscholen 50 accounts aanbieden van Chessity. Meer informatie hierover is beschikbaar via e-mailadres onderaan voor scholen.

Jaarlijkse activiteiten:
Pietenschaak rond 5 december
Schoolschaaktoernooi voor basisscholen uit de gemeenten Druten en West Maas en Waal

Informatie:

Contactpersoon jeugd: jeugdcoordinator@svtornado.nl
Contactpersoon scholen: voorzitter@svtornado.nl
Website: www.svtornado.nl