Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Vakbekwaam Bew. O..jpg

Scholen en verenigingen nog dicht t/m 28 april!

Verlenging van de maatregelen.

Dinsdag 31 maart heeft de Nederlandse regering de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus verlengd. Dit betekent dat de scholen, verenigingen en clubs t/m 28 april gesloten zullen blijven.

Onderwijs:
Het onderwijs is ook de komende weken ingericht op thuisonderwijs. Hierdoor vinden de activiteiten vanuit Actief Maas en Waal ook geen doorgang.
Om het thuisonderwijs van beweging te voorzien, sturen wij iedere week een beweegtaak “Actief in en om je huis” naar alle basisscholen. Dit is een mooie aanvulling en afwisseling op het schoolwerk dat de kinderen krijgen. Vooral in deze tijd is het belangrijk om fit te blijven en dit werkt het beste door actief te zijn.

Actief in en om je huis:
De beweegtaak bestaat uit 3 beweegonderdelen, namelijk; beweegactiviteit, bewegend leren en een beweegchallenge. Deze 3 beweegonderdelen zijn ingedeeld op niveau en worden ondersteunt met een filmpje.
Verder staan er in de beweegtaak ook 1 of 2 andere beweegactiviteiten die je kan doen! Kortom, je hoeft echt niet alleen stil te zitten. Zorg voor beweging en houd je fit!

Filmen:
Omdat veel kinderen thuis zijn, is het contact met klasgenoten of vrienden minimaal. Om toch in contact met elkaar te komen, geven wij de mogelijk om je beweegactiviteit te filmen. Deze kan je delen met je leerkracht of school (Social schools, Klasbord, Parro), zodat je elkaar toch een kan zien. Misschien kan en durf jij je vrienden wel uitdagen met de bestaande of een nieuwe challenge.
Vanuit Actief Maas en Waal is er ook een mogelijkheid om de filmpjes te delen. Dit is een besloten omgeving, waar je in komt als je de link hebt. De link is te vinden in “Actief in en om je huis”.

Sport:
De maatregelen die genomen zijn hebben ook betrekking op de sportverenigingen en -clubs. Dit betekent dat alle sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden zeker tot en met 28 april gesloten zullen blijven. Het verbod op het houden van evenementen waarvoor een vergunning verplicht is blijft gehandhaafd tot de eerder gekozen datum van 1 juni.

Wanneer er meer duidelijk wordt over de situatie, zullen wij dit weer vermelden op onze website.

Voor nu: blijf gezond en fit!